ИЗДВОЈЕНОНовости

ОТВОРЕН НОВИ „ТРОЛОВ“ ОБЈЕКАТ

Свечаним пресијецањем врпце данас је у присуству великог броја званичника, родитељa и других гостију, отворен новоизграђени објекат Јавне предшколске установе „Трол“.

Врпцу је пресјекао начелник општине Милорад Симић, директор установе Гордана Симић и начелница Одјељења за предшколског васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе РС Наташа Цвијановић. Ради се о пројекту вриједном 570.000 марака, за који је 400.000 марака обезбиједила Влада РС, а остатак локална управа и Инвестиционо-развојна банка.

Симић је је изразио задовољство и радост што је отварањем објекта стављен печат на један од најважнијих пројекта за Дервенту.

– Заиста ми је велико задовољство кад нешто радимо за младе нараштаје и ово је засигурно један од пројеката из пронаталитетне области. Добро је да има велики број дјеце која чекају на своје мјесто у обданишту, јер то говори о томе да пуно родитеља ради – рекао је Симић честитајући руководству вртића, као и свим запосленим у тој установи који ће свој посао обављати у „Тролу“.

Он је додао да улагања неће престати изградњом новог објекта вртића, јер увијек има шта да се ради попут увођења видео-надзора, реконструкције игралишта и слично.

У новоизграђеној згради вртића боравиће 90 дјеце, а заједно са дјецом која су први пут у септембру кренула у ову установу, нових малишана укупно је 120, а са старијим другарима који одраније похађају вртић, укупно ће их бити око 220.

Директор „Трола“ Гордана Симић истакла је да је ово веома значајан дан за локалну заједницу и изразила наду да ће установа моћи да пружи услугу свим родитељима  који су заинтересовани за боравак дјеце у овој предшколској установи.

– У новом дијелу објекта од сутра ћемо имати двије мјешовите вртићке групе и једну мјешовиту јасличку групу, који бораве у простору од око 500 квадрата. Листе чекања пријемом дјеце су анулиране, а отворене су нове листе за новорођену дјецу и њихове старије другаре – истакла је Симићева.

Посебно задовољство отварањем новог дијела вртића изразила је Наташа Цвијановић истакавши да је Влада РС, која је издвојила 400.000 марака за овај пројекат, опредијељена да више улаже у област предшколског васпитања и образовања с намјером да се повећа проценат обухвата дјеце предшколским образовањем.

– У том правцу треба размишљати и усмјеравати средства, не само са локалног нивоа, него и са републичког – истакла је Цвијановићева.

Заједно са новим малишанима дограђени дио отворио је врата и новим радницима, а посао је добило шест васпитача, асистент у настави и два помоћна радника.

Проширење вртића, уз градски парк и терен са вјештачком подлогом, пројекти су за које је расподијељено милион марака од Владе РС.

 

Related posts

ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ МАРКЕТА „ГОЛДИ“

admin

ЗАРАЖЕНЕ ЈОШ 403 ОСОБЕ

admin

ЗИМСКА СЛУЖБА УПУЋЕНА НА СЕОСКА ПОДРУЧЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još