ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ОШ “Никола Тесла“ на нове стазе
знања испратила 123 матуранта

Генерација од 123 матуранта Основне школе „Никола Тесла“ заблистала је на матурској вечери коју су започели дефилеом који је пратио велики броја суграђана, а након тога прослава је настављена у Центру за културу.
Директор школе Љубиша Ђурић истакао је да ова генерација ученика служи на понос.
-Испраћамо 123 матуранта школе, међу којима је и 12 „вуковаца“, те два ученика генерације од којих је један у редовној школи, а други у Музичкој школи. Три године су их пратили отежани услови, као и све друге ученике, јер се настава одржавала у другим школама, и то је свакако био додатни напор да остваре ове успјехе, којих је било на градским, регионалним и републичким такмичењима – рекао је Ђурић уз најљепше жеље за даљње школовање и живот.
За ученика генерације школе проглашен је Михајло Ножица, а у Музичкој школи Сара Дубајић.
-Било је лијепо у школи. Требало је много труда и рада да би се постигао овај успјех, да будем ученик генерације, али на крају сам јако задовољан. Заиста лијепе успомене остаће ми у сјећању, наставници су били супер. Учествовао сам и на разним такмичењима, а посебно сам поносан на учешће на регионалном такмичењу у пружању прве помоћи, а у стоном тенису освојио сам прво мјесто у регији – казао је Ножица будући гимназијалац.
Из Музичке школе само најљепше успомене носи Сара Дубајић, а већ се одлучила да школовање настави у смјеру царински техничар.
-Све је лијепо, било је мало напорно, јер нисам планирала да завршим Музичку школу, а сада сам изненађена што сам ученик генерације. Учествовала сам на три он лајн такмичења Кина, Дубаји и Мексико, у Добоју сам свирала у дуету и освојила прво мјесто – казала је Дубајићева захваливши се наставници Валентини Шатари, која јој је била велика подршка.
Титулу „вуковаца “ понијели су Елена Kузмановић, Михајло Ножица, Стефан Јевић, Лара Марковић, Владан Бјелошевић, Искра Тошић, Марко Филип Дритенпрајс, Марко Стјепановић, Лука Томић, Александар Стојчић, Наталија Панзаловић, Анђела Веселиновић.
-Школовање је успјешно протекло, наставници су били добри и носим лијепе успомене из школе – рекао је Марко Дритенпрајс.
На титулу „вуковаца“ поносна је и Лара Марковић која већ одлучила да упише општу гимназију.
-Није било тешко, захтјевно јесте, али када сам почела да учим направила сам распоред и све је добро ишло. Све позитивно носим из школе – казала је Марковићева.

Related posts

Знање из физике одмјерили са школским другарима

admin

ДОГОДИНЕ ОСВЕШТАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ

admin

ОВИХ ДАНА УКРИНА „ЦВЈЕТА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još