Конкурси

ОШ „Никола Тесла“:
Обавјештење о упису првачића

Основна школа

„Никола Тесла“ Дервента

На основу члана 67, 68. и 69. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС“ број  81/22), ЈУ Основна школа „Никола Тесла“ Дервента објављује

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

за родитеље дјеце дорасле за упис у први разред

Упис дјеце у први разред обавља се у априлу и мају текуће године. У први разред уписују се дјеца која закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година. На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу. У изузетним случајевима, у први разред се могу уписати дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је то у најбољем интересу дјетета. У први разред уписује се и дијете старије од шест година које због болести или других разлога није било уписано у школу. Ранији упис, као и одгода уписа, могу бити најдуже за једну школску годину.

Пријава ученика траје до 15. марта 2023. године, путем интернет платформе за еУпис ученика: https://eupis.skolers.org/

Страници се може приступити уз коришћење било којег урађаја са интернет везом као што су рачунар, таблет или телефон. Послије успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати их о терминима за тестирање дјеце и о другим важним информацијама.

На основу електронске сагласности родитеља, у оквиру интернет платформе еУпис, школа преузима све потребне податке за упис ученика у први разред: Извод из матичне књиге рођених, Увјерење о држављанству и Увјерење о пребивалишту, те у том случају родитељи нису обавезни да доносе наведену документацију у школу приликом тестирања дјетета. Приликом уписа родитељ доноси само љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу.

Родитељи који не желе да користе интернет платформу еУпис или из било којих разлога нису у могућности да електронски пријаве дијете, упис ученика врше у просторијама школе као и претходних година или путем телефона број 053/333-265.

Стручна служба школе ће приликом евидентирања дјеце, договорити са родитељима термине тестирања, а документација потребна за упис – Извод из матичне књиге рођених, Увјерење о држављанству, Увјерење о пребивалишту и љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу достављаће се школи када дијете доведу на тестирање.

Упис ученика у подручне школе (Велика Сочаница, Мала Сочаница, Босански Лужани, Поље и Горњи Вишњик) такође ће се вршити на један од горе наведених начина.

За све додатне информације родитељи се могу јавити на број телефона 053/333-265 или мејл адресу os106@skolers.org.

Молимо родитеље да се придржавају датих упутстава и рокова.

Број: 159/23

Дана:10. фебруар 2023. године

 Директор школе                                                                           

Љубиша Ђурић

Related posts

ПОЗИВ ВОЛОНТЕРИМА

admin

Јавни позив за упућивање борачких
категорија на бањско лијечење

Derventski List

Позив за достављање захтјева за средства из буџета за 2023. годину

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još