Друштво

Пехар из Врњачке Бање
за „Игре из Дервенте“

За чланове Српског културно – умјетничког друштва „Дервента“ протекли викенд био је испуњен гостовањима, па су се најмлађи фолклораши представили на Дјечијем сајму у Бањалуци, док је други ансамбл са Међународног фестивала фолклора „Џивџан фест 2024“ у Врњачкој Бањи кући донио пехар за најоригиналнију кореографију.

На „Џивџан фесту“, који је од 31. маја до 2. јуна окупио око 1.200 чланова из 51 друштва из Србије и БиХ, СКУД се представио „Играма из Дервенте“.

– Овом кореографијом чланови другог ансамбла побрали су симпатије публике и жирија, те је наступ крунисан једном од шест награда фестивала и то за најоригиналнију кореографију. То је велики успјех за нашу дјецу, да буду награђени и запамћени међу 1.200 учесника и заиста смо поносни на њих – казали су из СКУД-а додавши да је путовање у Врњачку Бању било прилика и за посјету Авали, Београду, Опленцу и манастиру Жича.

Млађи чланови друштва, осим учешћа на Дјечијем сајму, радо су се укључили у радионице и активности приређене у оквиру сајма, а слободно вријеме искористили су за игру у бањалучком парку „Младен Стојановић“.

Related posts

Половином марта могуће враћање часова на 45 минута

admin

ИВАН КОМНЕНОВИЋ ПОНОВО ПРВИ ТЕНИСЕР

admin

Честитке и цвијеће уљепшали 8. март

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još