ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОДИЈЕЉЕНИ РАСАДИ ПОВРЋА

Подјелом расада завршено је распоређивање сјеменских пакета који су обезбијеђени као ванредна мјера подршке пољопривредној производњи за потребе малих пољопривредних газдинстава.

– Приликом претходне расподјеле 185 пакета у њима је недостајао расад и то смо оставили за сезону садње поврћа – казали су јуче из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности приликом подјеле расадна поврћа.

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности је у сарадњи са Центром за социјални рад, Удружењем „Сунце“,  Црвеним крстом, али и на основу пријава заинтересованих грађана саставило списак лица којима је додијељена наведена помоћ.

Ванредна мјера обезбјеђивања сјеменских пакета се реализује из кредитних средстава текућег IFAD пројекта унапређења конкурентности у руралним подручјима и циљ је да се подстакне омасовљење пољопривредне производње и успостављање прехрамбене безбједности широм Републике Српске.

Related posts

ПРВИ ЗАРАЖЕНИ КОРОНА ВИРУСОМ У ДЕРВЕНТИ

admin

НЕРАДНИ ДАНИ 1, 2. И 9. ЈАНУАР

admin

Срећна 2024. година!

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još