ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Подршка Градске управе
пензионерима значајан подстрек

Добра сарадња и неизоставна подршка Градске управе која у значајној мјери олакшава рад Удружења пензионера у Дервенти истакнута је данас приликом посјете градоначелника Милорада Симића са сарадницима овом удружењу.

Дервентско удружење пензионера броји 3.935 чланова, о њих више од 500 прима најнижу пензију. Како би им били омогућни што пристојнији услови живота, град је ове године из буџета издвојио 70.000 КМ за куповину лијекова и потрошњу електричне енергије за најугроженије чланове, што је за 10.000 КМ више у односу на прошлу годину. За потребе ове категорије из буџета је издвојен и грант у износу од 4.000 марака, те још 1.900 за пројекте и 7.000 КМ за кречење просторија.

Градоначелник Милорад Симић казао је да Градска управа настоји да остварује добру сарадњу са овим удружењем и помогне потребе ове групе становника, а тим поводом је пензионерима дониран нови телевизор.

– Поред основних средстава које обезбјеђујемо, увијек треба слушати потребе корисника и помоћи. На увид сам имао број пензионера у Дервенти, као и висине пензија, које су испод просјека, што је незавидна ситуација, али, иако локална заједница није у прилици то да поправи, можемо им изаћи у сусрет. Увијек има простора да пружимо подршку, нарочито за корист већег броја суграђана – казао је Симић.

Да добра сарадња и разумијевање владају између овог удружења и Градске управе потврдио је и предсједник Удружења пензионера Вељко Спасенић.

– Ми у удружењу цијенимо солидарност и хуманост, а кроз чланарину коју издвајамо, употпуњујемо организационе и хуманитарне потребе. Исто тако, подршку нам пружа и локална заједница. Ове године за субвенцију трошкова струје издвојено је 52.500 КМ за 525 корисника, док је лијековима помогнуто 136 корисника са 19.693 КМ – казао је Спасенић додавши да је подршка из буџета стигла и за друге потребе.

– Ове године јавила се потреба да уредимо дом, тако да смо се обратили Градској управи која се одазвала нашем апелу и издвојила 7.000 КМ за кречење наших просторија, а градоначелник нам је поклонио и бољи телевизор који је већ у функцији. Морам изразити захвалност и истаћи да је сарадња, у односу на друге локалне самоуправе, у Дервенти за сваку похвалу – додао је Спасенић казавши да овај Дом пензионера служи својој сврси.

Дом пензионера, осим припадника треће доби, мјесто је окупљања и других суграђана, али и удружења.

Related posts

Прволигашке мечеве дочекују са јасним циљевима

admin

ВАШАР УСТУКНУО ПРЕД КОРОНА ВИРУСОМ

admin

Почиње зидање
светосавске сале

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još