Друштво

Подршка и поклони за
кориснике „Будућности“ и „Сунца“

Представнице актива жена Градског одбора СНСД-а Бањалука, на челу са послаником СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Наташом Радуловић, и представница Актива жена Градског одбора ове странке у Дервенти Маја Пјерановић посјетиле су данас Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, те Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“, и овом приликом кориснике обрадовале пакетићима.

Повод посјете је сутрашњи празника посвећен првом српском просвјетитељу Светом Сави.

– Имамо добру сарадњу са активом жена ГО Дервента и жељели смо да на један хуман, људски и друштвен начин посјетимо ову установу у Дервенти и пријатно смо изненађени колико ови људи, васпитачи, стручна служба на челу са директором улажу себе у рад са дјецом која овдје бораве. Ови професори и васпитачи, са којима сам имала прилике да разговарам, много труда улажу да би овој дјеци могли пружити оно што је потребно да наставе ходити кроз живот како је њима прихватљиво – казала је Радуловићева додавши да ће се као народни посланик залагати за боље услове у оваквим установама.

Одборница у дервентском парламенту у име Градског одбора СНСД-а Маја Пјерановић захвалила је за лијепо гест Актива жена СНСД-а Бањалука који је усрећио дјецу која свакодневно заслужују највиши степен пажње.

– Ово је један нови облик сарадње између актива жена наше странке у Бањалуци и Дервенти и сигурна сам да ћемо у наредном периоду реализовати многобројне заједничке активности. Искористићу ову прилику да свим наставницима и ученицима честитам школску славу Светог Саву – казала је Пјерановићева, а на великодушном гесту захвалио се и директор „Будућности“ Владан Поповић.

– Захвални смо на посјети, интересовању за наш рад, начине и потешкоће са којим се срећемо, као и саосјећању које су исказали и на самом гесту подјеле пакетића за све наше ученике. Драго нам је што је у делегацији народни посланик који својим дјеловањем може допринијети да се у погледу законских рјешења унаприједи положај лица са инвалидитетом у РС – казао је Поповић.

Представнице актива жена СНСД Бањалука посјетиле су и Удружење „Сунце“ и уручиле пакетиће за 30 корисника.

– Гест посјете и подјеле пакетића је значајна подршка у смислу да су то људи који мисле на нашу дјецу, наше одрасле кориснике и њихове потребе и данас смо имали прилику и разговарати о томе шта је заправо потребно и за шта они могу дати свој допринос из највиших институција РС – рекла је предсједница „Сунца“ Татјана Спасојевић.

У посјети дневним центрима биле су и Ранка Гаковић и Маријана Каповић Соломон из Градског одбора СНСД Бањалука.

Related posts

Дјед Мраз и пакетићи
обрадовали око 500 малишана

Derventski List

Дервентски полицајци на пријему код министра

admin

Осињска школа славила
успјехе својих ђака

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još