Друштво

Подршка и поклони за
кориснике „Будућности“ и „Сунца“

Представнице актива жена Градског одбора СНСД-а Бањалука, на челу са послаником СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Наташом Радуловић, и представница Актива жена Градског одбора ове странке у Дервенти Маја Пјерановић посјетиле су данас Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, те Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“, и овом приликом кориснике обрадовале пакетићима.

Повод посјете је сутрашњи празника посвећен првом српском просвјетитељу Светом Сави.

– Имамо добру сарадњу са активом жена ГО Дервента и жељели смо да на један хуман, људски и друштвен начин посјетимо ову установу у Дервенти и пријатно смо изненађени колико ови људи, васпитачи, стручна служба на челу са директором улажу себе у рад са дјецом која овдје бораве. Ови професори и васпитачи, са којима сам имала прилике да разговарам, много труда улажу да би овој дјеци могли пружити оно што је потребно да наставе ходити кроз живот како је њима прихватљиво – казала је Радуловићева додавши да ће се као народни посланик залагати за боље услове у оваквим установама.

Одборница у дервентском парламенту у име Градског одбора СНСД-а Маја Пјерановић захвалила је за лијепо гест Актива жена СНСД-а Бањалука који је усрећио дјецу која свакодневно заслужују највиши степен пажње.

– Ово је један нови облик сарадње између актива жена наше странке у Бањалуци и Дервенти и сигурна сам да ћемо у наредном периоду реализовати многобројне заједничке активности. Искористићу ову прилику да свим наставницима и ученицима честитам школску славу Светог Саву – казала је Пјерановићева, а на великодушном гесту захвалио се и директор „Будућности“ Владан Поповић.

– Захвални смо на посјети, интересовању за наш рад, начине и потешкоће са којим се срећемо, као и саосјећању које су исказали и на самом гесту подјеле пакетића за све наше ученике. Драго нам је што је у делегацији народни посланик који својим дјеловањем може допринијети да се у погледу законских рјешења унаприједи положај лица са инвалидитетом у РС – казао је Поповић.

Представнице актива жена СНСД Бањалука посјетиле су и Удружење „Сунце“ и уручиле пакетиће за 30 корисника.

– Гест посјете и подјеле пакетића је значајна подршка у смислу да су то људи који мисле на нашу дјецу, наше одрасле кориснике и њихове потребе и данас смо имали прилику и разговарати о томе шта је заправо потребно и за шта они могу дати свој допринос из највиших институција РС – рекла је предсједница „Сунца“ Татјана Спасојевић.

У посјети дневним центрима биле су и Ранка Гаковић и Маријана Каповић Соломон из Градског одбора СНСД Бањалука.

Related posts

Риболовачко друштво и у
овој години имаће мноштво активности

Derventski List

Васкрс уз подјелу помоћи, украшавање јаја и базар

admin

Почела нова школска година

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još