ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Осињска школа славила
успјехе својих ђака

Постигнућа ученика Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње слављена су данас приредбом коју су ђаци и наставници организовали у Дому културе, а која је сабрала похвалне резултате током школске године.

Програм Дана ученичких постигнућа чинили су наступи ђака од првог до деветог разреда, које су припремили током наставних и ваннаставних активности заједно са својим наставницима.

Задовољство постигнутим резултатима, а посебно на градским и регионалним такмичењима, истакао је директор школе Жељко Стјепановић.

– Резултати  су веома добри с обзиром на капацитет и број ђака. Успјешно смо провели провјеру знања ученика петог разреда, а слиједи нам експериментална мала матура за ученике завршног, деветог разреда – рекао је Стјепановић најављујући да је школа припремила значајан инвестициони захват.

– Припремамо се за изградњу топле везе између централног објекта школе и спортске сале како ученици више не би морали да излазе напоље како би долазили на часове физичког васпитања. У топлом пролазу би направили и мокре чворове. У плану је да се прикључимо и на градску водоводну мрежу, онда би услови за боравак и хигијена у школи били на још вишем нивоу – рекао је Стјепановић додавши да је Градска управа сигуран ослонац за побољшање услова у овој образовној установи.

Приредбу поводом Дана ученичких постигнућа погледао је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић са сардницима који је ученицима честитао постигнуте резултате.

– Желим вам да будете још бољи и да и даље на најбољи начин представљате своју школу. Градска управа је ту да заједно са менаџментом школе настави да унапређује услове рада и школовања  – казао је Јефтић.

У оквиру свечаности у осињској школи одржан је помен за бившег учитеља Милана Пећића и кућног мајстора Ненада Савића, а хуманитарац из Горњих Церана Милован Савић обрадовао је поклонима руководство школе и ученике Драгишу Мајсторовића и Анђелку Василић који рецитацијама увеличали прошлоседмично обиљежавање Дана Осињске бригаде.

Дану ученичких постигнућа присуствовали су и  бивши директори и наставно особље, директори и представници других дервентских школа, делегација Полицијске станице, Градске организације Црвеног крста, Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, и други гости.

Осињска школа у централом објекту и подручним одјељењима броји 160 ђака, од којих ће се од наставе опростити генерација од 31 матуранта, док ће на стазе знања закорачити 19 првачића.

Резултати

Школску годину обиљежило је учешће ђака осињске школе на бројним такмичењима, а на којима су постигли запажене резултате. На градском такмичењу из православне вјеронауке Бранка Лазаревић је освојила прво мјесто и пласирала се на епархијско такмичење, док је Дејан Станић био други на градском такмичењу из математике,

На такмичењу из математике ученик школе је освојио друго мјесто, а Драгана Бабић и Дајана Шогоровић заузеле су четврто мјесто. Драгана Бабић освојила је и друго мјесто на такмичењу из физике међу дервентским ђацима, док је Дејана Шогоровић била трећа. На такмичењу „Мисли мине“ екипа ове школе била је прва у Дервенти, а друго мјесто заузели су ђаци ове школе у познавању покрета Црвеног крста. На градском такмичењу у пружању прве помоћи екипа школе осињски ђаци били су трећи. Школски хор био је други на градском такмичењу хорова, а на такмичењу у рецитовању Јована Јошић освојила је треће мјесто.

На општинском такмичењу у малом фудбалу у оквиру пројекта „Фудбал у школе“ женска екипа школе била је друга у регији, док је на такмичењу из атлетике на нивоу града у дисциплини скок у даљ прво мјесто освојио Себастиан Перић, а треће Михајло Бајић. У трци на 600 метара за дјевојчице треће мјесто заузела је Сретенка Давогић. У дисциплини бацања кугле за дјечаке друго мјесто освојио је Себастиан Перић, а треће Небојша Пијетловић.

Related posts

Млади музичари показали умијећа

admin

Ђаци у школској
саобраћајној патроли

Derventski List

До 11.30 часова обустава саобраћаја
због прославе крсне славе епархије

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još