Друштво

ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ И ЕДУКАЦИЈА О ТУБЕРКУЛОЗИ

Општинска организација Црвеног крста Дервента, у периоду од 14. до 21. септембра, обиљежава „Недјељу борбе против туберкулозе“ под слоганом „Сви можемо учинити напор да се оконча туберкулоза у нашем окружењу“.

Тим поводом, реализоване су бројне социјално -хуманитарне, хигијенско – епидемиолошке и информативно – едукативне активности. Комисија за подмладак и омладину ЦК у основним и средњим школама организовала је предавања о превенцији и лијечењу од туберкулозе и осталих болести респираторних органа.

Такође, ова комисија је у школама организовала подјелу постера и брошура о туберкулози, као и продају 1.000 комада маркица Црвеног крста.

– У склопу обиљежавања ове недјеље посјетили смо десет социјално – угрожених особа која болују од болести респираторних органа и том приликом уручили им по један пакет хране. Донатори ових пакета су Миленко Зец и Ратко Ђекић – казали су у дервентском Црвеном крсту.

Поред тога, чланови подмлатка и омладине ЦК, у сарадњи са предузећем „Комуналац“, уредили су двориште Црвеног крста.

Related posts

ДИМЊАЧАРИ У ДЕРВЕНТИ ПРЕДСТАВИЛИ ЗАНАТ

admin

Пријаве за припремни програм до краја мјесеца

admin

„Конференција беба“ вечерас на тргу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još