Друштво

Под кровом осињске школе
стасавају вриједни и талентовани ђаци

Постигнућа ученика Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње, као и њихови таленти, слављени су у данас приредбом коју су ђаци и наставници организовали у Дому културе.

Да се под кровом осињске образовне установе школују вриједни и талентовани ђаци нагласио је директор школе Жељко Стјепановић.

– Иако се број ученика сваке године смањује, наши ђаци константно постижу запажене резултате на градским и регионалним такмичењима. Сви ти резултати се постижу максималним ангажовањем ученика и њихових наставника – рекао је Стјепановић додајући да је потврда квалитетног рада стигла и од Републичког педагошког завода током спољашњег вредновања.

– Добили смо високе оцјене за тимски рад, добру атмосферу и међуљудске односе – казао је Стјепановић.

Он је додао да је захваљујући сарадњи са локалном управом унапријеђена и инфраструктура у школи.

– Централна и подручне школе прикључене су на градски водовод, чиме су услови боравка постали далеко бољи. У току је израда докуменатације  за израду  топле везе која ће спојити објекат школе  са  фискултурном салом – казао је Стјепановић.

Приредби поводом Дана ученичких постигнућа присуствовао је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић-

– Задовољство је подијелити са вама ваше успјехе. Желим вам да будете још успјешнији на понос својих родитеља и школе – казао је Јефтић додајући да ће Градска управа и даље бити ослонац овој образовној установи.

Радост због свечаности у школи подијелила је ученица седмог разреда Сретенка Давогић која се истакла у спортским активностима, баш као и њена школска другарица Жељка Јошић.

Ученик четвртог разреда Новак Новић истакао се у драмском комаду током приредбе, а своје вјештине у рецитовању имаће прилику да покаже на републичком такмичењу.

Дану ученичких постигнућа присуствовао је и предсједник Скупштине града Бојан Радановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, одборници у Скупштини града, бивши директори и наставно особље, директори и представници других дервентских школа, Градске организације Црвеног крста, Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и други гости.

Осињска школа у централом објекту и подручним одјељењима броји 145 ђака, од којих ће се од наставе опростити  генерација од  22  матуранта, док ће на стазе знања тек закорачити осам уписаних првачића.

У просторијама школе данас је служен и помен за бившег учитеља Милана Пећића и кућног мајстора Ненада Савића.

Резултати ученика

На градском такмичењу из познавања покрета Црвеног крста екипа ОШ „Ђорђо Панзаловић“ освојила је прво мјесто, а на регионалном треће мјесто, док је на такмичењу „Мисли мине“ школска екипа била друга. На градском такмичењу из математике Анђела Планинчевић је освојила друго мјесто, а Драгана Бабић треће, док је Дајана Шогоровић на градском такмичењу из физике заузела треће мјесто. На такмичењу у пружању прве помоћи једна екипа ове школе освојила је друго мјесто, а друга екипа треће мјесто.

На такмичењу у рецитовању које је организовало Друштво учитеља Републике Српске Јована Јошић и Новак Новић пласирали су се на републичку смотру. На градском такмичењу из српског језика Тамара Тодорић је освојила треће мјесто, а на такмичењу „Ћирилица, чедо моје“ екипа школе освојила је друго мјесто. Осињски ђаци су се истакли и на спортским такмичењима.

Related posts

Ђаци упознати са видовима и
посљедицама вршњачког насиља

Derventski List

Детаљи лични печат фрескописца

admin

За Михајла прикупљено око 8.500 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još