Друштво

Ђаци упознати са видовима и
посљедицама вршњачког насиља

Ученици осмих и деветих разреда Основне школе „Никола Тесла“ имали су данас прилику да се упознају са појмом вршњачког насиља, начином испољавања насиља међу дјецом и младима, те посљедицама које оно оставља.

Предавање је одржано у оквиру кампање Министарства унутрашњих послова РС под називом „Буди сигма! Заустави/пријави вршњачко насиље!“, коју реализују полицијски службеници Полицијске управе Добој.

– Један од примарних циљева кампање је и подизање свијести грађана о значају благовременог откривања оваквих видова насиља. Такође, на овај начин унапређује се комуникација и сарадња са директорима школа и просвјетним радницима, родитељима и ученицима, а све како би се побољшало међусобно повјерење, благовремено уочили конкретни проблеми – навели су из Полицијске управе.

Ово предавање јуче су имали да прилику да слушају старији основци у Основној школи „19. април“.

Према подацима полиције, у првих девет мјесеци текуће године на подручју које покрива Полицијска станица Дервента евидентиран је један случај вршњачког насиља које су починила два малољетна ученика средње школе. У том случају један малољетник је претрпио физичко насиље.

Related posts

Због неодговорности грађана букнуло више пожара

admin

Дјед Мраз дијелио пакетиће,
а малишани радост

Derventski List

Усвојен Статут, акција даривања крви 18. новембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još