РС-РЕГИЈА

ПОЗНАТИ СТИПЕНДИСТИ СА СТУДИЈА У ИНОСТРАНСТВУ

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас прелиминарну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, за шта је буџетом Српске планирано 191.000 КМ.

Према овој ранг-листи биће додијељена 51 стипендија, а из Министарства је саопштено да је Комисија за додјелу стипендија предложила да студентима првог циклуса студија у иностранству буде додјељено 19 стипендија, студентима другог циклуса студија четири и студентима трећег циклуса 28 стипендија.

Студенти који су конкурисали за стипендију Министарства и испуњавају услове конкурса, а додијељена им је стипендија од другог јавног извора стипендирања, имају могућност да се опредијеле за једну стипендију и то у року од осам дана од објављивања прелиминарне ранг-листе.

Уколико се студент одлучи за стипендију Министарства потребно је да достави увјерење од другог даваоца да се одриче стипендије из другог јавног извора стипендирања.

Прелиминарна ранг-листа стипендиста доступна је на порталу Владе Републике Српске www.vladars.net, на страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Подносиоци пријава имају право приговора на ову листу у року од осам дана од дана њеног објављивања, односно до 5. јануара.

Related posts

ДОБОЈ: НАТОЧИО ПУН РЕЗЕРВОАР И ПОБЈЕГАО

admin

Двомјесечни попуст на уређаје за наплату путарине

admin

Електронску здравствену картицу преузело око 554.000 осигураника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još