Друштво

ПОЛИЦАЈЦИ УЧИЛИ „ТРОЛОВЦЕ“ О САОБРАЋАЈУ

Обиљежавање „Недјеље саобраћаја“ у вртићу „Трол“ настављено је данас посјетом представника дервентске Полицијске станице, који су малишанима говорили о саобраћајним правилима и реквизитима које користе у свакодневном раду.

Главни васпитач у „Тролу“ Срђан Сарић казао је да малишани са великим интересовањем слушају шта им гости говоре и радо учествују у свим активностима.

– Посјета ватрогасаца увијек је занимљива, а они су дјеци представили ватрогасно возило, чему служи, а показали су им неке основне вјежбе у случају пожара или незгоде. Неизоставна је и посјета полиције, а научили смо која је улога полицајаца, чим се све служе у свом раду и наравно, увијек им је најзанимљивије полицијско ауто са сиреном. У групама су са васпитачима имали креативне радионице на којима су правили превозна средства и начули основне ствари о саобраћају – рекао је Сарић додавши да ће дјеца током „Недјеље саобраћаја“ посјетити Ватрогасну јединицу и Полицијску станицу.

Активности у оквиру ове недјеље биће настављење сутра креативним радионицама у групама, када ће малишани са васпитачима правити превозна средства попут аутомобила, камиона, авиона, бродова и слично.

У тој предшколској установи Недјеља саобраћаја традиционално се обиљежава другу седмицу у октобру, а током обиљежавања дјеца уче о возилима, правилном кретању у саобраћају, правилима и опасностима.

Related posts

Бесплатни уџбеници за основце и у идућој школској години

admin

Прилика за награде и путовање у Солун

admin

Дервентски риболовци трећи на првенству РС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još