ИЗДВОЈЕНОНовости

Полицијска станица предложена
за Великогоспојинску повељу

Полицијска станица Дервента овогодишњи је приједлог за највише признање града, Великогоспојинску повељу са златним грбом града, док су Младен Тодорић из Доњег Детлака и Васо Мичић из Босанских Лужана предложени за Захвалнице.

Потврдио је то предсједник Комисије за награде и признања Скупштине града Давор Симић нагласивши да ће коначну одлуку о додјели признања донијети парламент.

– На сједници комисије смо констатовали да приједлог Градског одбора СНСД-а да Великогоспојинска повеља града буде додијељена Полицијској станици испуњава услове јавног позива, као и приједлози за Захвалнице. Ови приједлози упућени су у даљу процедуру – рекао је Симић прецизирајући да је Градска борачка организација за Захвалницу предложила Младена Тодорића, а Градски одбор Социјалистичке партије Васу Мичића.

Образлажући приједлог да највише признање града ове године понесе Полицијска станице, Градски одбор СНСД-а навео је да је ова станица од свог настанка до данас основни субјекат заштите и безбједности на подручју града, те да је показала висок степен професионалности и ефикасности.

– Полицијска станица Дервента својим заједништвом, професионалним радом и резултатима даје континуиран допринос развоју града у области очувања јавног реда и мира, безбједности грађана, имовине, безбједности саобраћаја, те изузетан допринос у заштити и спасавању становништва и других материјалних добара. На тај начин ствара безбједније услове за живот и боравак свих грађана у Дервенти – истиче се у образложењу уз подсјећање на активности и позитивне примјере дјеловања припадника Полицијске станице.

У приједлогу Градске борачке организације да Захвалница ове године буде додијељена Младену Тодорићу наглашено је да се ради о бившем припаднику Војске Републике Српске, који је учествовао у бројним хуманитарним акцијама несебично помажући онима којима је помоћ била потребна, жртвујући вријеме, енергију, а често и ресурсе своје породице.

– Тодорић се посебно ангажовао приликом покретања и реализације акције „Борци за борце“ током које група бораца од донатора прикупља новчана средства и уручује их борцима, а најсвјежији примјер његовог ангажовања је организација акције за изградњу куће породици Малић у Доњем Детлаку, а активан је и добровољан давалац крви – наводи се у образложењу приједлога.

Из Социјалистичке партије истакли су да Васо Мичић Захвалницу заслужује својим вишегодишњим континуираним радом и залагањем, чиме доприноси унапређењу мјесне заједнице, а ужива и углед узорног радника и стручњака, честитог и вриједног грађанина.

– Мичић је идејни творац и реализатор изградње спомен – парка поводом 80 година од страдања српских цивила из Босанских Лужана, Нових Лужана, Костреш и Барице – навели су из Градског одбора СП-а. 

Великогоспојинска повеља са златним грбом града и Захвалница града додјељују се поводом 28. августа, Дана града и то на свечаној сједници Скупштине града.

Младен Тодорић
Васо Мичић

Сједница парламента

Секретар Скупштине града Сања Малешевић казала је да је Комисија за награде и признања одлуке о приједлозима за признања донијела једногласно.

– То је коначни приједлог комисије и биће упућен Скупштини града на разматрање. Сједница парламента требало би да буде одржана до краја овог мјесеца – казала је Малешевићева.

Related posts

ДОДИК: ДЕРВЕНТА ЋЕ ДОБИТИ СТАТУС ГРАДA

admin

ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ ПРЕДСТАВЉЕНИ ЗАМЈЕНИКУ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА

admin

Потресно свједочење окосница „Српског срца Јохановог“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još