Друштво

Помоћ за гријање од 476 КМ
добиће 67.731 особа

Влада Републике Српске прихватила јe данас Информацију о реализацији пакета енергетске подршке енергетски сиромашним потрошачима, а послије проведених процедура утврђено је да услове за додјелу помоћи за трошкове гријања испуњава 67.731 особа, којима ће бити исплаћено 476 КМ.

Премијер Радован Вишковић изјавио је да ће исплата почети идуће седмице, а ријеч је о средствима добијеним из гранта ЕУ за енергетски сиромашне купце.

Угроженим домаћинствима сматрају се корисници права на новчану помоћ, корисници права на додатак на дјецу, дефинисане борачке категорије, лица старија од 65 година која не остварују лична примања, као и корисници самосталне пензије у износу до 350 КМ.

Из Владе су нагласили да ће исплата помоћи за гријање за борачке категорије и кориснике пензије бити реализована путем Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, док ће исплату корисницима права на новчану помоћ, корисницима права на додатак на дјецу и лицима старијим од 65 година која не остварују лична примања реализовати Министарство здравља и социјалне заштите.

За ове сврхе Министарству рада и борачко-инвалидске заштите средства биће дозначено 23.730.090 марака, a Министарству здравља и социјалне заштите 8.541.021 KM. 

Related posts

Вијетнамска свиња дио тора у Осињи

admin

Суверено корача свијетом информатике и природних наука

admin

СТИГЛА ОПРЕМА ЗА НОВИ ДИО ОБДАНИШТА, ПОЧЕТАК РАДА КРАЈЕМ ОКТОБРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još