Друштво

Помоћ и подршка
грађанима главне водиље

Територијална ватрогасно – спасилачка јединица Дервента прославила је данас крсну славу, Светог пророка Илију уз жељу да славу сљедеће године дочекају уз што мање интервенција и под кровом новог објекта који ће допринијети још ефикаснијој заштити грађана.

Иако је обим активности ватрогасаца – спасилаца доста широк, старјешина ове јединице Славен Пијетловић казао је да је између двије славе забиљежен мањи број пожара.

– У периоду између двије славе били смо мало поштеђени када су у питању пожари, док је протекли период обиљежило невријеме и проблеми које је оно изазвало, али смо и у том случају били на висини задатка. На срећу, није било веће материјалне штете ни повријеђених особа. Све послове и задатке у току године обавили смо квалитетно, показујући да смо увијек на располагању нашим суграђанима и да нам је њихова безбједност приоритет – казао је Пијетловић додавши да рад јединице не би био могућ без подршке локалне управе на челу са градоначелником Милорадом Симићем и сарадницима.

– Наша јединица је модерно опремена свим неопходним за квалитетно обављање посла и то добрим дијелом захваљујући доброј сарадњи са Градском управом, тако да настављамо истом трасом уз наду да ћемо ускоро преселити у нови објекат што ће нам створити све услове за боље функционисање – додао је Пијетловић.

Крсну славу ватрогасцима – спасиоцима честитао је и замјеник градоначеника Синиша Јефтић осврнувши се на динамику радова на новом ватрогасном објекту.

– Постављена су гаражна врата, рјешавамо питање гријање, а преостало је још опремање објекта намјештајем и систем везе. Настојимо затворити и ту финансијску конструкцију, тако да можемо објекат ставити у функцију и на тај начин унаприједити рад ове јединице и побољшати ниво безбједности наших грађана – казао је Јефтић.

Слави Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице, осим припадника ове јединице, присуствовали су и представници Градске управе, јавних установа, Полицијске станице, Оружаних снага БиХ и други гости.

Related posts

„Просвјета“ бира најљепше рукописе ћириличног писма

admin

ПОКЛОНИ ИЗ „БАМБИЈА“ ОБРАДОВАЋЕ МАМЕ (ФОТО)

admin

ЗИМСКА СЛУЖБА УПУЋЕНА НА СЕОСКА ПОДРУЧЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još