ДруштвоРС-РЕГИЈА

Почела с радом апликација са цијенама горива у РС

Министарство трговине и туризма Републике Српске пустило је данас у рад бесплатну мобилну апликацију за праћење малопродајних цијена нафте и нафтних деривата на бензинским пумпама у Републици Српској.

– Захваљујући апликацији, која се може преузети у Гугл Плеј продавници грађани у реалном времену могу да прате цијене горива на више од 400 бензинских пумпних станица широм Републике Српске – навели су из ресорног министарства.

У саопштењу се додаје да Министарство трговине и туризма Републике Српске на овај начин потрошачима у омогућава да на транспарентан начин буду информисани о тренутним цијенама горива на бензинским пумпним станицама, њиховој снабдјевености и понуди.

– То ће допринијети додатном побољшању права потрошача када је у питању куповина овог изузетно значајног енергента – наводи се у саопштењу.

У апликацију су, уз сваку бензинску пумпу, унесени основни контакт подаци, као и подаци о локацији, асортиману и радном времену.

Апликација, такође, има могућност сортирања деривата према типу, цијени, али и геолокацији, на основу тренутне локације мобилног телефона.

– Напомињемо да су у првим седмицама могуће мање модификације на апликацији, у зависности од тога како ће се она понашати након великог броја преузимања – истакли су из министарства.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Сергеј Радановић побједник
шаховског турнира

Derventski List

ОСНАЖИТИ ЖЕНЕ НА СЕЛУ

admin

На Велику Госпојину избор
најљепшег славског колача

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: