ДруштвоРС-РЕГИЈА

Почела с радом апликација са цијенама горива у РС

Министарство трговине и туризма Републике Српске пустило је данас у рад бесплатну мобилну апликацију за праћење малопродајних цијена нафте и нафтних деривата на бензинским пумпама у Републици Српској.

– Захваљујући апликацији, која се може преузети у Гугл Плеј продавници грађани у реалном времену могу да прате цијене горива на више од 400 бензинских пумпних станица широм Републике Српске – навели су из ресорног министарства.

У саопштењу се додаје да Министарство трговине и туризма Републике Српске на овај начин потрошачима у омогућава да на транспарентан начин буду информисани о тренутним цијенама горива на бензинским пумпним станицама, њиховој снабдјевености и понуди.

– То ће допринијети додатном побољшању права потрошача када је у питању куповина овог изузетно значајног енергента – наводи се у саопштењу.

У апликацију су, уз сваку бензинску пумпу, унесени основни контакт подаци, као и подаци о локацији, асортиману и радном времену.

Апликација, такође, има могућност сортирања деривата према типу, цијени, али и геолокацији, на основу тренутне локације мобилног телефона.

– Напомињемо да су у првим седмицама могуће мање модификације на апликацији, у зависности од тога како ће се она понашати након великог броја преузимања – истакли су из министарства.

http://www.nezavisne.com

Related posts

У ДЕРВЕНТИ ОБЛАЧНО ОД ДАНАС ДО СУБОТЕ

admin

Већи број улица у
недјељу без струје

Derventski List

На бањској рехабилитацији шесторо Дервенћана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još