Култура

Представа „Ајмо на дејт,
не бацај хејт“ награђена овацијама

Премијера комедије намијењен старијим основцима и средњошколцима под називом „Ајмо на дејт, не бацај хејт“ у изведби полазника дервентског Драмског студија у Дервенти награђена је вечерас у сали ХКД „Напредак“ смијехом и громогласним аплаузима.

Бројни млађи Дервенћани, али и старији љубитељи театра, испратили су позитивним реакцијама причу о групи тинејџера, који са тремом, узбуђењем, радошћу, ишчекивањем и маштањем прожимају све који треба по први пут да оду на „дејт“ односно састанак, а посебан фокус приче стављен је на главног лика Страхињу, симпатичног младића који скупља храброст да први пут позове дјевојку на „дејт“.

Глумци, њих деветоро, у овом драмском комаду приказали су шта све претходи томе и колико то све захтјева припреме, промишљања, забуне и ишчекивања.

– Сви смо имали тај први „дејт“ у животу или тек треба да имамо, тако да вјерујем да су се многи препознали у ситуацији, да смо се саживјели и смијали необичним ситуацијама у којима се ликови овог драмског комада налазе. Такође, хтјели смо да покажемо да је једнако тешко и дјечацима и дјевојлицама када први пут иду са симпатијама у шетњу, кино, представу или пиће. Као ментору и вођи Драмског студија, ова представа била је изазов, с обзиром да смо тежили да направимо до сада највеселију комедију за младе за коју ће се тражити карта више – казао је драматург и ментор Драмског студија Синиша Тешановић додавши да је у овој полусезони акцент репертоара стављен на представе за дјецу и младе, највише због тога што су жељели да привуку публику тог узраста.

Једну од главних актерки представе, лик Иване, отјелотворила је Елена Кузмановић.

– Ивана је доста необична тинејџерка, има свој стил и другачије размишљање, али слично другима уплиће се у разне ситуације, излуђује је брат близанац и слично. За ову представу није било много тешко се припремати, али је понекад због комичних дијелова било изазовно остати у лику – казала је Кузмановићева, а због комичности и тога што цијени да се сви барем мало могу поистовијетити са ликовима представу би својим вршњацима препоручила Стефани Станић која је представила лик Мие.

Лик Паје, најмлађег лика који је такође заљубљен, пред публику је изнио Василије Савковић.

– Овај лик је мало тежи у односу на остале које сам глумио поготово јер је било више текста – рекао је Савковић.

Related posts

Концерт класичне музике у сриједу

admin

„Седам Снежана и патуљак“
oкупани хумором и овацијама

Derventski List

Осмомартовски концерт ђака Музичке школе у суботу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još