Култура

„Седам Снежана и патуљак“
oкупани хумором и овацијама

Аплаузи и смијех испунили су вечерас салу ХКД „Напредак“ захваљујући премијерном извођењу хумористичне и необичне представе „Седам Снежана и патуљак“ коју су пред Дервенћане изнијели средњошколци и одрасли чланови Драмског студија.

Представа која обједињује и реалност и машту, шаљивост, хумор, бајку и политику привукла је суграђане свих узраста који су аплаузима наградили глумце.  

– Овај комад рађен је по тексту Тоде Николетића који даје безброј могућности. Ова необична бајка говори о седам Снежана и једном патуљку, а ми смо се опредијелили за верзију бајке у изведби одраслих, али приређена и за дјецу и за одрасле, који вјерујем да ће мало више да схвате поуку представе – објаснио је ментор Синиша Тешановић додавши да комад садржи и отворене политичке алузије уз доминацију хумора.

Лик Мрвуљка патуљка отјелотворио је Давид Долић.

– Генерално је било изазовно припремити улоге јер је постава комбинована од глумаца средњошколаца и одраслих, мада је све лакше уз добре глумце и свакако још бољег режисера – рекао је млади глумац.

Полазници свих група Драмског студија који дјелује при Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ од фебруара ове године имали су укупно 24 изведбе представа укључујући и шест премијерних представа.

Related posts

Омаж чистоћи дјетињства и природе

admin

Маји Глумац награда
за најбољу глумицу

Derventski List

„Ива“ музиком одушевила Дервенћане

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još