ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Предшколци закорачили
ка школским обавезама

Предшколска установа „Трол“ отворила је данас своја врата за око 80 малишана који ће сe током наредна три мјесеца сусрести са првим обавезама и новим другарима у програму припреме за полазак у школу.

Припремни програм организује Министарство просвјете и културе РС уз подршку града, а док су се малишани данас упознали са тетама, родитељи су могли да сазнају више о реализацији програма.

Директорица „Трола“ Гордана Симић подсјетила је да је овај програм бесплатан, те казала да ове године припремни програм у овој установи похађа око 80 малишана распоређених у три групе.

– Са групама ће радити три васпитача, а прва седмица програма је замишљена као адаптивна, током које ће дјеца боравити у вртићу од 16 до 18 часова, а касније, до 1. јуна, од 16 до 19 часова. Претходних година смо имали по четири групе, али ове године имамо више будућих школараца у редовном програму, тако да ће на јесен по прве школске лекције из наше установе отићи укупно око 170 малишана – објаснила је Симићева додавши да су и ове године малишанима понуђени специјализовани развојни програми.

– Као и претходних година понудили смо дјеци да се укључе у програме „Растимо уз плес“ и „Мала школа спорта“ јер желимо да и та дјеца имају све активности које добијају и малишани у редовном боравку. Што се тиче програма „Растимо уз плес“ биће промовисан 1. јуна, када завшава и припремни програм – казала је Симићева.

Александра Миладиновић истакла је да је њен син Сергеј прилику да иде у припремни програм искористио и прошле године, с обзиром да је рођен крајем 2017. године, те је изразио жељу да и ове године упозна нове другаре.

– Сергеј је био и прошле године одушевљен тетама и другарима као и цијелим програмом. Још увијек памти другаре и није било дана да није хтио да иде, а са радошћу је учествовао и у завршној приредби. Примијетно је било да је доста научио, а оно што је најважније што је научио да лијепо комуницира са другом дјецом и да им се прилагођава – казала је Миладиновићева.

Припремни програм за будуће првачиће данас је почео и у основним школама „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи и „Тодор Докић“ у Календеровцима, те Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Related posts

НАСТАВА НЕЋЕ БИТИ КАО ПРИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

admin

Пакетима помоћи обрадовали 13 породица

admin

ТРГОВИНА ЉУДИМА ОПАСНОСТ КОЈА СТАЛНО ВРЕБА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još