ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА СТИПЕНДИСТА ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ

На конкурс за општинску стипендију, који је расписан крајем прошле године, пристигло је укупно 114 пријава, а прелиминарна ранг листа студената и ђака који ће бити стипендирани, требало би да буде објављене идуће седмице.

Према подацима општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, од 114 пријава, 59 су поднијели ученици средњих школа, а 55 студенти, те је у току је формирање ранг листе стипендиста.

– Од 55 студената који су конкурисали за стипендије, 50 их испуњава услове. Право на стипендирање имају и надарени ученици средњих школа, а у складу с тим, на конкурс су се пријавила 22 ученика Стручне и техничке школе, 21 из Средњошколског центра „Михајло Пупин“, а из школа изван Дервенте, пријавило се 16 ученика – казали су у овом одјељењу.

Додали су да ће студенти којима стипендија буде одобрена, мјесечно добијати 110 марака, ученици 70 марака, а стипендије се исплаћују девет мјесеци у току буџетске године.

– Апсолвентима се стипендија исплаћује шест мјесеци, као и ученицима завршних разреда. Планирана буџетска средства за ову намјену су на прошлогодишњем нивоу и износе 209.000 марака – казали су Одјељењу подсјећајући да је и износ стипендије остао непромијењен.

„Стари“ стипендисти

Осим нових студената и ученика којима ће стипендија бити одобрена, право на стипендирање из општинског буџета остварује и 91 студент којима су стипендије одобрене претходних година.

Related posts

ПОВОРКА СА БАДЊАКОМ ОБИШЛА ГРАД

admin

МАЛОЉЕТНИ КРАДЉИВАЦ АУТОМОБИЛА УДАРИО ПОЛИЦАЈЦА

admin

СВИ КОНТАКТИ ЗАРАЖЕНЕ ВАСПИТАЧИЦЕ ПОД НАДЗОРОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: