Култура

Преминуо Славко Покрајац

Дервентски пјесник Славко Покрајац преминуо је синоћ у 66. години послије дуже болести.

Покрајац је рођен 23. марта 1957. године у Горњим Календеровцима, а 1978. године завршио је гимназију. Био је запослен у Фабрици цијеви „Унис“ Дервента,  радио је као новинар Радио Дервенте, те као дописник Радио – телевизије Републике Српске.

Обављао  је функцију предсједника Српског књижевног клуба „Вихор“ Дервента, гдје је био и  главни и одговорни уредник за издавачку дјелатност, а један је од покретача одржавања Илинданских пјесничких сусрета „Прљача“.

Објавио је самосталне збирке пјесма „Дани ницања“, „Стварност поникнућа“, „Модра обзорја“, „Над Укрином  вихор“, „Прво доба крајпуташа“, „Љубавна поезија пјесника Републике Српске“, „Они су обележили ово време“.

Аутор је више стотина текстова изворне, народне и забавне музике које су опјевали, између осталих, Шабан Шаулић, Мирослав Илић, Дејан Матић, Игор Вукојевић и други.  Његове пјесме и текстови су објављивани у бројним новинама и часописима, те су награђавани.

Мјесто и вријеме сахране биће накнадно саопштени.

Related posts

Од уторка продаја
карата за Цецин концерт

Derventski List

Сјајном забавом за
најмлађе почео „Пркос – фест“

Derventski List

Члановима „Вихора“ награде и захвалнице

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još