ИЗДВОЈЕНОСпорт

ПРИЗНАЊИМА ОКИЋЕНИ СПОРТСКИ УСПЈЕСИ

Успјеси постигнути у спортској арени никада не прођу незапажено, а Дервента је и ове године под својим окриљем имала врсне спортисте, а признања најбољима уручио је синоћ начелник општине Милорад Симић на свечаности у Спортском културном центру.

За најперспективнијег спортисту проглашен је првак Републике Српске и БиХ, побједник Купа Републике Српске и БиХ, али момак коме тек слиједи доказивање, члан Теквондо клуба Дервента Сергеј Теофилофић.

У избору за најбољег спортски колектив признање је добио клуб са највише освојених домаћих и међународних признања, захваљујући којем се израз Дервента чуо у многим домаћим, европским, али и свјетским аренама, Теквондо клуб „Дервента“.

У женској конкуренцији за најбољу спортисткињу отишло је у руке дјевојке коју су секунде дијелиле од европске медаље, првакиње Републике Српске и БиХ, побједника Купа Републике Српске и освачаја другог мјеста у Купу БиХ, чланици Теквондо клуба Милица Крановић. Њој је припала и награда за најбољи појединачни резултат.

У мушкој конкуренцији признање намијењено најбољем припало је освајачу првог мјеста у баскету, олимпијском спорту, у БиХ, момку који сања и бори се за пласман на Олимпијске игре, члану Кошаркашког клуба „Дервента“ Николи Нединићу.

Прилику да предложе кандидате за признања имали су првенствено спортски колективи, затим институције, као и сва удружења грађана.

Начелник Милорад Симић, подсјећајући на пројекте које је општинска управа реализовала у циљу стварања бољих услова за развој спорта, казао је да му велику част представља додијелити признања Дервенћанима који су се истакли у овој области.

Акцију избора најбољих спортиста реализовао је Дервентски лист, под генералним покровитељством начелника општине, а директор листа Чедо Вујичић честитао је свим награђенима.

Related posts

Страдање 405 српских жртава опомена и завјет

admin

Нема услова за
Премијер лигу БиХ

Derventski List

РАЗМЈЕНА УЏБЕНИКА ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još