Култура

„ПРИМАДОНЕ“ СТИЖУ 19. СЕПТЕМБРА

Глумице Тања Бошковић и Рада Ђуричин наступиће пред публиком Центра за културу у представи „Примадоне“ 19. септембра од 19 часова.

Ради се о редитељском остварењу Ирфана Менсура, које је инспирисано драмским дјелом „Опсада Лењинграда“ савременог шпанског писца Хосеа Санчеза Синестере. Гледаоци се упознају са ликовима двије глумице, двије примадоне, које живе у напуштеном позоришту с надом да ће га сачувати од рушења. Повезује их љубав према истом човјеку, некадашњем управнику, редитељу и главном глумцу тог позоришта. Једна му је била жена, а друга љубавница. Умјесто антагонизма, двије жене показују да имају близак однос, прије свега на основу њиховог привидног међусобног ривалства, али и љубави према позоришту и глумачком позиву.

Рада Ђуричин као удовица и Тања Бошковић као љубавница, граде ову, у исто вријеме, духовиту и трагикомичну причу, о старом, сентименталном ривалству, о љубави и нади, о сновима и јави, о промјени, о побједи.

Улазнице за ову представу коштају десет марака.

Related posts

Пјесници двије деценије ријечима славе љепоте Укрине

admin

Вечерас књижевна манифестација

admin

„Басном из мог дворишта“ одушевили публику

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još