ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРИПРЕМЕ ЗА ШКОЛУ ПОЧЕЛЕ ЗА 114 МАЛИШАНА

Програм припремне наставе у години пред полазак у школу почео је данас у обданишту „Трол“, а девета генерација малишана који нису обухваћени редовним предшколским образовањем, наредна три мјесеца припремаце се за школу.
За 114 дјеце и њихових родитеља, који на јесен сједају у школске клупе, данас је организован дочек у вртићу, гдје су их топло поздравили васпитачи и директорица ове установе Гордана Симић.
– У нашој установи се припремна настава организује већ девету годину заредом, а ове године имамо тачно 114 предшколаца. Спискови су почели да се формирају већ од октобра мјесеца, како бисмо знали број дјеце полазника програма због набавке дидактичког и потрошног материјала. Програм организује Министарство просвјете и културе РС и обезбједјује накнаде за васпитаче, док је начелник општине и ове године за све редовне предшколце, као и дјецу у припремној настави обезбиједио дидактички материјал. Једини трошкови које ће родитељи дјеце у припремној настави сносити јесу трошкови осигурања – објаснила је Симићева.
Дјечаци и дјевојчице су се данас узбуђено упознали са својим новим другарима и будућим васпитачима са којима ће се дружити до краја маја, а од сутра их очекује рад према програму припремне наставе.

Related posts

Бруцошима на располагању 2.500 индекса

admin

За православне вјернике
почиње Божићни пост

Derventski List

Уручена признања најбољим спортистима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još