Спорт

Припреме у јеку нових турбуленција у управи

Фудбалери „Текстилца“ у понедјељак су, помало у сјенци оставке петорице чланова Управног одбора клуба, започели су припреме за прољећни дио првенства.

Након што је раније одлучено да рад са екипом настави тренер Дарио Пурић, њему се на прозивку јавило више од 20 играча. Међу њима су били и повратник у екипу Душан Марић, затим ветерани Плиснић и Јоловић, те Ђуричић, Јањушевић и Брковић.

„Текстилац“ ће на прољеће моћи да рачуна и на новајлије, нападача Немању Којића, који долази из Словачке, одбрамбеног играча Ивана Живковића, који је наступао на Фарским Острвима, те стопера Немању Ступара, који је већ носио дрес дервентског прволигаша.

На располагању тренеру Пурићу биће и Дуспара, који је такође повратник у екипу, те голман Симић, затим Ћорић, Ивановић и Вуковић.

Међутим, оно што ће обиљежити ове припреме је свакако велики број младих играча који у први тим стижу из омладинског погона. Кандидати за сениорски тим су Хамзић, Данило и Лука Игњић, Башић, Теофиловић, Пијетловић, Ђорђевић, Лејић, Кушљић, Алексић, Плиснић, Мишић, Шаин, Чавић и други. Ово је, свакако, озбиљна шанса да се наметну као рјешења за састав екипе.

Управо њихова афирмација је, уз очување прволигашког статуса, најзначајнији прољећни циљ „Текстилца“.

Значајан број играча је напустио редове дервентског прволигаша, па на прољеће пред дервентском публиком неће бити Бубања Ајковић, Торлаковић, Живановић, Дујаковић, Ћудић, Галешић, Рељић и Перић.

Неколико дана пред почетак припрема, уз велики број играча који су изразили жељу да промијене средину, предсједник Управног одбора клуба Златко Шогоровић, те чланови овог тијела Душко Рељић, Ђорђо Рељић, Миломир Дамјановић и Предраг Дринић поднијели су оставке.

Тренутно разматрамо имена потенцијалних кандидата и заинтересованих. Тешко је, али за неколико дана ћемо саставити нову управу и сазвати сједницу Скупштине клуба. Надам се да ће све проћи у најбољем реду и да ће клуб добити нову гарнитуру људи – рекао је предсједник Скупштине „Текстилца“ Синиша Ружпјчић, који је уз члана управе Миланка Балешевића, остао једини изабрани функционер клуба. Уз њих остали су да раде и сва техничка лица у клубу.

Одласком ове гарнитуре, два играча који су јесенас напустили клуб, поново су се вратили и ставили на располагање.

– Одласком чланова управе они су одлучили да се врате у „Текстилац“. Марић је већ био на прозивци и првом тренингу, а Дуспара се враћа у четвртак – рекао је Ружојчић.

Контролни мечеви

До првог првенственог окршаја остало је још шест седмица, што је сасвим довољан период да се екипа припреми и уигра. Ток припремног периода биће одиграно неколико контролних утакмица, а већ су договорени мечеви против екипа „Борц“ из Шамца, „Алфа Модрича“, „Симин Баја“ из Косове и „Крупа“ и Омарске.

Related posts

Прегршт медаља са Отвореног првенства РС

admin

Сергеј Теофиловић најбољи сениор

admin

ФУДБАЛ У ДЕРВЕНТИ ОКУПИО 800 МАЛИШАНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još