ИЗДВОЈЕНОСпорт

ФУДБАЛ У ДЕРВЕНТИ ОКУПИО 800 МАЛИШАНА

У организацији Омладинског погона Фудбалског клуба „Текстилац“ данас се одржава 4. дјечији медјународни фудбалски турнир на којем учествује око 800 малишана.

Овом спортском смотром почело је обиљежавање 100 година „Текстилца“, а предствице се 70 екипа у пет селекција од 2007. до 2011. годишта.

Турнир је отворио начелник општине Милорад Симић, који је и генерални поковитељ ове фудбалске манифестације. Том приликом, Симић је изразио задовољство чињеницом да се ради о турниру који из године у годину окупља све већи број дјеце.
– Ово је више од игре, а посебно ме радује то што ће овдје данас наступити око 800 младих фудбалера. Ко зна шта су дјеца и шта за њих значи спорт, тај не може остати равнодушан када види ову љепоту. Најискреније честитке упућујем менаџменту на челу са Дејаном Плиснићем на уложеном труду и успјешној организацији. И наши малишани одлазе у друге градове, одакле са такмичења понесу лијепе успомене, с тим да данас они имају прилику да се покажу и да буду ваљани домаћини. Ово су све мале Марадоне и они су за мене сви побједници. Усхићен сам заиста, јер је права ријеткост на једном мјесту видјети оволико среће – истакао је Симић.
Координатор Омладинског погона ФК „Текстилац“ Дејан Плиснић казао је да смисао овог турнира није у побједи, него да је смисао заправо у дружењу.
– Циљ нам је да се дјечаци друже, социјализују, стичу нова пријатељства и да уживају у игри. Сви су они побједници, а ми, тренери, дужни смо да их сваког дана учимо да буду још бољи, као и да сам резултат није у првом плану. Најважније је стицање нових фудбалских лекција. Ради се о медјународном турниру, који је овог пута окупио екипе из Хрватске и читаве БиХ, а ми ћемо дати све од себе да будемо добри домаћини – рекао је Плиснић.

 

Related posts

Медаље за Наталију
Савковић и Уну Кресојa

Derventski List

Измијењен режим саобраћаја
на кружном току „Рампа“

Derventski List

У РС 118 НОВОЗАРАЖЕНИХ, ХОСПИТАЛИЗОВАНА ТРИ ДЕРВЕНЋАНИНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još