Култура

„Пркос фест“ вечерас
подиже завјесу

Културна манифестација „Пркос фест“ која већ неколико година краси љето у Дервенти на радост љубитеља свих врста умјетности обиљежиће и овај, а представа „Мало благо“ Градског позоришта „Јазавац“ из Бањалуке и изложба Бранкице Симић о Дервенти отвориће вечерас низ културних посластица.

Како је планирано, ова манифестација ће током пет вечери, од 3. до 26. јула, бити домаћин представама, концертима, изложбама и плесу, а иако је позорница ове манифестације плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, представа ће ипак бити изведена на сцени Центра за културу.

– Изложба наше Бранкице Симић о историјским догађајима, знаменитостима и личностима Дервенте украсиће вечерас плато испред библиотеке, а представа ће бити изведена у сали Центра за културу – казали су из библиотеке.

Друго вече, 10. јула, представиће луткарску радионицу са глумцем Душком Мазалицом, а како је најављено и раније, треће вече, 15. јула, употпуниће плесни студио „Гема“ из Бањалуке. За 20. јул заказана је изложба и радионица за дјецу – „Сизифова борба за правопис“, док ће манифестацију затворити концерт „Комбајн квартета“ из Бањалуке у петак, 26. јула.

Related posts

Евити признање из „Српске куће“

admin

ЕВИТИНА ЗБИРКА ПОЕЗИЈЕ ПРОМОВИСАНА НА „ЛУТ ФЕСТУ“

admin

ОМАЖ КЛАСИЧНОЈ УМЈЕТНОСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još