ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Просвјета“ бира најљепше рукописе ћириличног писма

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Дервента расписује

К  О  Н  К  У  Р  С

за избор најљепших рукописа ћириличног писма

Услови:

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно, ћириличним писмом, у форми пет реченица садржаја посвећеног Васкрсу, на папиру формата А4, наливпером, хемијском оловком или оловком, са својеручно написаним именом аутора, адресом становања и бројем телефона.

Право учешћа имају сви ученици деветогодишњих и средњих школа, као и сви грађани Дервенте, Републике Српске, БиХ, Србије и других држава.

Препоручује се наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке деветогодишње и средње школе организовано доставе Градском одбору СПКД „Просвјета“ Дервента у року трајања конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове.

Радове на конкурс доставити у по једном примјерку, најкасније до 16. априла 2022. године, на адресу Градски одбор СПКД „Просвјета“ Дервента, са назнаком „За конкурс“, н/р Ђекић Далибор, Улица Косовских јунака 9, 74400 Дервента.

Имена добитника награда биће објављена у Дервентском листу и Посавским новостима послије Васкрса, а награде ће у виду диплома и књига на манифестацији која ће бити одржана до 15. маја 2022. године, бити додијељене у Центру за културу за по пет првих, других и трећих мјеста које достављени радови буду заузели када по оцјени комисије буду проглашени као најљепши рукописи ћириличног писма.

 

Предсједник

СПКД „Просвјета“ Дервента

Далибор Ђекић

Related posts

Фудбал и дружење окупили 700 дјеце

admin

Изливена плоча за светосавску салу

admin

Јачати капацитете за борбу
против насиља над женама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još