ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Просвјета“ бира најљепше
ћириличне рукописе

СПКД „Просвјета“ Дервента

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, Градски одбор Дервента, расписује

К О Н К У Р С

за избор најљепших рукописа ћириличног писма

Услови:

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно, ћириличним писмом, у форми: за пјесме до четири строфе (до 16 стихова) или за прозу до десет реченица, посвећених ситауцији и српском народу на Косову, на једној страни формата А4, наливпером, пенкалом или оловком, са својеручним потписом аутора, адресом становања и бројем телефона.

Право учешћа имају сви ученици деветогодишњих и средњих школа, као и сви грађани Дервенте, Републике Српске, БиХ, Србије и других држава.

Препоручује се наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке деветогодишње и сваке средње школе организовано доставе Градском одбору СПКД „Просвјета“ Дервента у року трајања конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове.

Радове на конкурс доставити у по једном примјерку, најкасније до 20. априла 2023. године, на адресу Градски одбор СПКД „Просвјета“ Дервента, са назнаком „За конкурс“ н/р Ђекић Далибор, Улица Косовских јунака бр. 9, 74400 Дервента.

Имена добитника награда биће објављена у Дервентском листу, „Посавским новостима“ и другим средствима јавног информисања у року од седам дана од дана одлуке Конкурсне комисије. Награде ће, у виду диплома и књига, на манифестацији која ће бити одржана 15. маја 2023. године бити додијељене у Центру за културу Дервента за по пет првих, других и трећих мјеста које достављени радови буду заузели када по оцјени комисије буду проглашени као најљепши рукописи ћириличног писма.

Предсједник СПКД „Просвјета“

Градски одбор Дервента

Далибор Ђекић

Related posts

У КОСТРЕШУ ВЈЕТАР ОТКРИО КУЋЕ

admin

ИЗРАДА ЕЛАБОРАТА КОРАК БЛИЖЕ ВОДОВОДУ ЗА ОСИЊСКИ КРАЈ

admin

План вакцинације за идућу седмицу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još