ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Просвјета“ бира најљепше
ћириличне рукописе

СПКД „Просвјета“ Дервента

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, Градски одбор Дервента, расписује

К О Н К У Р С

за избор најљепших рукописа ћириличног писма

Услови:

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно, ћириличним писмом, у форми: за пјесме до четири строфе (до 16 стихова) или за прозу до десет реченица, посвећених ситауцији и српском народу на Косову, на једној страни формата А4, наливпером, пенкалом или оловком, са својеручним потписом аутора, адресом становања и бројем телефона.

Право учешћа имају сви ученици деветогодишњих и средњих школа, као и сви грађани Дервенте, Републике Српске, БиХ, Србије и других држава.

Препоручује се наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке деветогодишње и сваке средње школе организовано доставе Градском одбору СПКД „Просвјета“ Дервента у року трајања конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове.

Радове на конкурс доставити у по једном примјерку, најкасније до 20. априла 2023. године, на адресу Градски одбор СПКД „Просвјета“ Дервента, са назнаком „За конкурс“ н/р Ђекић Далибор, Улица Косовских јунака бр. 9, 74400 Дервента.

Имена добитника награда биће објављена у Дервентском листу, „Посавским новостима“ и другим средствима јавног информисања у року од седам дана од дана одлуке Конкурсне комисије. Награде ће, у виду диплома и књига, на манифестацији која ће бити одржана 15. маја 2023. године бити додијељене у Центру за културу Дервента за по пет првих, других и трећих мјеста које достављени радови буду заузели када по оцјени комисије буду проглашени као најљепши рукописи ћириличног писма.

Предсједник СПКД „Просвјета“

Градски одбор Дервента

Далибор Ђекић

Related posts

У Стручној и техничкој школи почели „Дани читања“

admin

АСФАЛТИРАН ДИО ПУТА ОСИЊА-ПОЈЕЗНА (ФОТО)

admin

ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ПОЛИЦИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još