Друштво

„Просвјета“ и Коло српских
сестара уселили у нове просторије

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ и Коло српских сестара „Царица Милица“ уселили су у нове просторије које ће бити мјесто нових идеја и пројеката ове двије организације.

Заједничке просторије данас су у присуству градоначелника Милорада Симића и његових сарадника, те руководства и чланова обе организације, освештане и званично предате у употребу.

Предсједник „Просвјете“ Далибор Ђекић захвалио је локалној управи за подршку и разумијевање, с обзиром да ће сада бити умногоме лакши рад друштва и његово напредовање, а предсједник Управног одбора Милорад Ђурђевић нагласио је да ће у овом објекту бити похтањена и службена документација

– Такође, планирано је и оснивање библиотеке Градског одбора „Просвјете“, а овај простор послужиће и за одржавање књижевних вечери – казао је Ђурђевић.

Просторије за рад „Просвјете“ и Кола српских сестара уређене су захваљујући 20.644 марака издвојених из градског буџета, а новац је утрошен за грађевинске послове.

Градоначелник је члановима обе организације пожелио срећан и успјешан наставак рада, а пријему су присуствовали и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, представници свештенства, те други представници јавног живота.

Related posts

НА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ ПРОСЛАВИЛА 90. РОЂЕНДАН

admin

РЕЗ НА ТРИФУНДАН МОЛИТВА ЗА СОЧНЕ ГРОЗДОВЕ

admin

План 150 вакцинисаних дневно

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još