Друштво

„Просвјета“ и Коло српских
сестара уселили у нове просторије

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ и Коло српских сестара „Царица Милица“ уселили су у нове просторије које ће бити мјесто нових идеја и пројеката ове двије организације.

Заједничке просторије данас су у присуству градоначелника Милорада Симића и његових сарадника, те руководства и чланова обе организације, освештане и званично предате у употребу.

Предсједник „Просвјете“ Далибор Ђекић захвалио је локалној управи за подршку и разумијевање, с обзиром да ће сада бити умногоме лакши рад друштва и његово напредовање, а предсједник Управног одбора Милорад Ђурђевић нагласио је да ће у овом објекту бити похтањена и службена документација

– Такође, планирано је и оснивање библиотеке Градског одбора „Просвјете“, а овај простор послужиће и за одржавање књижевних вечери – казао је Ђурђевић.

Просторије за рад „Просвјете“ и Кола српских сестара уређене су захваљујући 20.644 марака издвојених из градског буџета, а новац је утрошен за грађевинске послове.

Градоначелник је члановима обе организације пожелио срећан и успјешан наставак рада, а пријему су присуствовали и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, представници свештенства, те други представници јавног живота.

Related posts

У току акција даривања крви

admin

Под закуп иде 346 хектара земљишта

admin

Појезна данас без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još