Култура

Расписан конкурс за
најљепше пјесме о љепотама вода

Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента

Поводом 22. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2023“ Српски књижевни клуб „Вихор“ расписује наградни

К О Н К У Р С

за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да се пријаве на конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, ФБиХ и иностранства, достављањем једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

1. Пјесма посвећена љепотама вода;

2. Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци;

3. Пјесма о теми „Укрински цвијет“.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, број телефона и мејл адресу.

Сваки рад искључиво потписан шифром, без рјешења шифре, мора бити у року трајања конкурса достављен и путем мејл адресе skkvihorderventa@gmail.com.

Радови треба да буду писани ћирилицом или латиницом, у  фонту Times New Roman 12, и да садрже највише 28 стихова, у супротном неће бити узети у обзир код оцјене жирија. За ауторство рада одговара кандидат/аутор. Пристигли радови неће бити враћени.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, формиран од стране организатора, у складу са Правилником о наградама и такмичењима СКК „Вихор“. Биће проглашен и дипломом и пригодним даром награђен по један рад из сваке категорије, а у складу са правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови „Вихора“ који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији „Пјесма посвећена љепотама вода“. Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле у Дервенти, а у случају било какве спријечености награда ће бити уручена првој сљедећој пјесми са ранг – листе као пјесми која је освојила прво мјесто у тој категорији.

Достављањем пјесме на конкурс кандидат/аутор потврђује да прихвата све услове овог конкурса, изборне критеријуме и правилник организатора, без било каквих примједби и захтјева. Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири изабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћириличном писму.

Зборник ће без накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и никоме неће бити достављан путем поште.

Сусрети ће бити одржани 5. августа 2023. године у Дервенти. О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници конкурса биће обавијештени путем контакта који доставе у рјешењу шифре. Рок за слање пјесма неће се продужaвати.

Радове слати најкасније до 10. јула 2023. године, на адресу:

Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента, н/р предсједника Ненад Симић, Улица Краља Петра Првог број 20, 74400 Дервента, РС/БиХ са назнаком: За конкурс „Вихор“ са обавезном назнаком за коју категорију се пјесма доставља.

Предсједништво

СКК „Вихор“ Дервента

_

Related posts

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ ОДУШЕВИЛИ ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

Плесом, игром и пјесмом
завршен „Пркос – фест“

Derventski List

БИБИНОВА ПЈЕСМА О УКРИНИ НАЈЉЕПША

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još