Друштво

Расписан конкурс
за упис 150 ученика

Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је данас јавни конкурс за упис 150 ученика у трећи разред Средње школе унутрашњих послова, а рок за пријаву је 23. април.

Из МУП-а су прецизирали да је планиран упис 120 ученика мушког и 30 женског пола, а право учешћа имају кандидати који имају завршена прва два разреда средње школе, при чему општи успјех у оба разреда треба да буде најмање добар и владање најмање врло добро и који на дан затварања конкурса нису старији од 18 година. 

Конкурс је објављен на интернет страници МУП-а www.mup.vladars.rs у дијелу „полицијско образовање“.

– Током школовања у Средњој школи унутрашњих послова, која је смјештена у комплексу Центра за обуку у Залужанима код Бањалуке, ученик ће имати обезбјеђен смјештај и исхрану у новом интернату. По завршетку школовања, ученик стиче звање полицајац – техничар за полицијске послове – нагласили су из МУП-а, а све додатне информације кандидати могу добити на интернет страници министарства и путем контакт телефона: 051/330-801.

Средња школа унутрашњих послова основана је крајем марта прошле године са циљем дугорочног рјешавања питања људских ресурса у министарству, наставка традиције средњошколског полицијског образовања и омогућавања наставка полицијског школовања на високошколским институцијама.

Related posts

Најбољи су бакини савјети за кување

admin

Вожња електричним тротинетом само уз дозволу

admin

Ближи се почетак
проширења вртића „Трол“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još