Друштво

Расписан конкурс
за упис 150 ученика

Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је данас јавни конкурс за упис 150 ученика у трећи разред Средње школе унутрашњих послова, а рок за пријаву је 23. април.

Из МУП-а су прецизирали да је планиран упис 120 ученика мушког и 30 женског пола, а право учешћа имају кандидати који имају завршена прва два разреда средње школе, при чему општи успјех у оба разреда треба да буде најмање добар и владање најмање врло добро и који на дан затварања конкурса нису старији од 18 година. 

Конкурс је објављен на интернет страници МУП-а www.mup.vladars.rs у дијелу „полицијско образовање“.

– Током школовања у Средњој школи унутрашњих послова, која је смјештена у комплексу Центра за обуку у Залужанима код Бањалуке, ученик ће имати обезбјеђен смјештај и исхрану у новом интернату. По завршетку школовања, ученик стиче звање полицајац – техничар за полицијске послове – нагласили су из МУП-а, а све додатне информације кандидати могу добити на интернет страници министарства и путем контакт телефона: 051/330-801.

Средња школа унутрашњих послова основана је крајем марта прошле године са циљем дугорочног рјешавања питања људских ресурса у министарству, наставка традиције средњошколског полицијског образовања и омогућавања наставка полицијског школовања на високошколским институцијама.

Related posts

Представе, приредбе и маскенбал за крај полугодишта

admin

Трнину, смокву и маслачак претвара у сласне делиције

admin

Заједничким снагама
уредили Патковачу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još