ДруштвоРС-РЕГИЈА

Расписан конкурс за школовање пилота хеликоптера

Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало је јавни конкурс за избор до пет кандидата из грађанства за четворогодишње школовање и обуку на Војној академији Универзитета одбране Министарства одбране Србије, на студијски програм Војно ваздухопловство – пилот хеликоптера.

Конкурсом су расписани општи и посебни услови које кандидати морају испуњавати да би учествовали у селекцији за упис у школску 2021/2022. годину на Универзитету одбране, саопштено је из МУП-а.

Посебним условима конкурса одређено је да су кандидати рођени 1996. године или касније и да су завршили четворогодишњу средњу школу техничке струке или гимназију, односно да похађају четврти разред средње школе техничке струке или гимназије.

Међу општим условима наведено је да кандидати морају бити држављани Српске са пребивалиштем на њеној територији, да су здравствено способни за школовање, да имају остварен најмање добар успјех током свих година школовања, као и на полугодишту завршног разреда да имају минимално врлодобру оцјену из владања, те да против кандидата није покренут кривични поступак.

Међу општим условима наведено је и да кандидату правоснажном пресудом није изречена казна за кривично дјело којој се терети по службеној дужности, да му правоснажном пресудом није изречена казна због кривичног дјела угрожавања јавног саобраћаја које је учињено под дејством алкохола, дрога или других психоактивних материја, да није кажњен за прекршај јавног реда и мира са обиљежјем насиља или други прекршај који га чини неподобним за обављање полицијских послова.

У опште услове наведено је да досадашње понашање, навике и склоности указују на подобност кандидата за обaвљање полицијских послова и да лице није отпуштено из институција државне управе или из војне службе БиХ по основу изречене дисциплинске мјере у посљедњих пет година или да лицу у току трајања дисциплинског поступка, а прије изрицања коначне одлуке, није на лични захтјев престао радни однос у посљедњих пет година.

Конкурс се може наћи на интернет страници Управе за полицијску обуку www.education.muprs.org, а рок за предају пријаве је наредних 15 дана.

Related posts

У ТОКУ ЗАМЈЕНА КРОВА НА СТРУЧНОЈ ШКОЛИ

admin

По узору на дједа пирографом осликава дрво

admin

Млађи због путовања махом траже „Фајзер“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još