Култура

Ревију премијера затворио
„Краљевски фестивал“

Комична представа за дјецу  „Краљевски фестивал“ у изведби полазника Драмског студија у Дервенти вечерас је пред публику у „Напретковом“ дому изнијела згоде и незгоде ликова из краљевства носећи поуку о пријатељству и љубави.

Овај комад је и посљедњи у низу премијера потеклих из „кухиње“ Драмског студија, а које су изведене током маја. Ријеч је о необичној бајци рађеној по тексту Тоде Николетића.

– Свака Николетићева бајка има луцкасте ликове, нетипичне за класичне бајке и то је оно што његове текстове чини јединственим и различитим од осталих и зато га воле и дјеца и одрасли – рекао је ментор Синиша Тешановић захваливши колегама из Драмске сцене СПКД „Прњавор“ који су помогли ову представу у смислу костима и реквизита.

Лик Луде Гуде на сцену је изнијела Маја Глумац.

– Мој лик је велики материјалиста, занима је само новац и зато помаже Злоћку. Овај лик био је изазован у смислу покрета. Цијеним да је поука представе да не треба вјеровати сваком ко се предствља као пријатељ, тако да носи једну реалну срж и зато мислим да ће представа бити пријемчива не само дјеци, него и старијим – казала је Глумчева, а Ена Бјелошевић казала је да њен лик принцезе доноси романтику у ову бајку тражећи праву љубав. Једна од новијих чланова ове глумачке поставе Тара Шарчевић истакла је да лик Пажа био изазов на који је била спремна.

– Лик ми је било мало теже „оживјети“ с обзиром да је ријеч о сложеном лику и за мене као новог члана неоубичајено много кретања и владања на сцени – казала је Шарчевићева.

Related posts

СУТРА „БАЛКАНСКА МЕЂА“ И „ДАМБО“

admin

Три књижевника
представљају нова издања

Derventski List

Награда „Пелагићев рунолист“
уручена Евити Бојковац

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još