Друштво

РЕЦИТОВАЊЕ ОДЛИЧНО ИДЕ И СРЕДЊОШКОЛЦИМА

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ данас је, поводом Октобарских дана културе, одржано такмичење у рецитовању ученика средњих школа, на је којем је учествовало 11 средњошколаца.

Прво мјесто освојила је Вања Мерћеп, друго је заслужила Дејана Балешевић, док је треће мјесто припало Тањи Којић.

Побједница овогодишњег такмичења у рецитовању, ученица четвртог разреда Гимназије општег смјера у СШЦ „Михајло Пупин“, Вања Мерћеп казала је да већ дуже вријеме учествује на овом такмичењу, али да до сада није остварила успјех. Мерћепова је наступила са пјесмом Сергеја Јесењина „Писмо мајци“.
-Уз подршку директора школе, који нас је данас својим присуством подржао и охрабрио, и свих професора који ми предају успјела сам да освојим награду. Осјећај је заиста невјероватан. С обзиром да се ради о веома емотивној пјесми, коју осјећам док рецитујем, није ми требало много времена да се припремим – истакла је Мерћепова додавши да у рецитацији ужива одмалена, те да ју је завољела уз помоћ своје мајке.
Жири су чинили драматург и глумац Огњен Богдановић и глумац Стефан Максић из Дис – позоришта Бањалука. Побједницима су уручене награде.

 

Related posts

Титула најбољег ученика
саткана од труда и учења

Derventski List

Балкан испуњен
туристичким благом

Derventski List

Неколико села
сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još