ИЗДВОЈЕНОНовости

РиТе СТАНАРИ: НИСУ ИСПУШТЕНЕ ХЕМИКАЛИЈЕ, КИША ЗАМУТИЛА УКРИНУ

Из „ЕТФ РиТе Станари“ нема, нити је могуће испуштање било каквих отпадних технолошких вода, а нарочито не хемикалија, а узрок замућења ријеке Укрине је велика количина кише.

– У ноћи између 27. и 28. јуна у веома кратком периоду пала је велика количина кише, односно 21 литар по квадратном метру, на ширем подручју Станара које обухвата површински коп Рашковац. То је изазвало огроман прилив воде у локалне водотоке Остружња, Радња и Мала Укрина, који се уливају у ријеку Укрину и узроковало њено замућење – саопштили су из РиТе додајући да компанија „ЕФТ“ редовно врши прописани мониторинг квалитета површинских и подземних вода ангажовањем лабораторија акредитованих од стране надлежних тијела.

Необична боја ријеке Укрине, због које су протеклог викенда алармиране надлежне инспекцијске службе, изазвала је забринутост међу грађанима због могуће еколошке катастрофе.

У Инспекторату Републике Српске су казали да су републички водни и еколошки инспектор у суботу, одмах по добијању информације о акциденту на водотоку Укрине изашли на лице мјеста и како би хитно били узети узорци воде и утврђени узроци уочених промјена боје воде. Резултати ових анализа се још чекају.

Related posts

Влада обезбјеђује новац за
санацију објекта ОШ „Никола Тесла“

Derventski List

Мјере продужене до 27. септембра

admin

Сјећање на прво
ослобођење Дервенте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: