Култура

Роман „И ја сам
рођена“ настао у даху

Роман под називом „И ја сам рођена” који потписује Дервенћанка Корнела Зирдум Вуковић угледао је ових дана свјетлост дана.

Ауторка је истакла да је роман написала прије седам година и да се не ради о аутобиографској књизи.

– Писање је дио мене од рођења, али тај дар никада нисам усавршавала, јер ме живот частио и другим афинитетима – казала је Зирдум Вуковићева додајући да је ношена животним искуством књига настала у тренуцима када су се преплитали осјећаји туге, поноса и помало среће.

– Ово је мој први роман, писан у даху, а читаоцима остављам да их машта одведе до мјеста која су само њима знана – поручила је ауторка најављујући прву промоцију романа у Дервенти.

– Из Дервенте је све кренуло, али се у њој и завршава једна етапа живота – нагласила је она.

Издавач романа је Књижевна заједница „Васо Пелагић” из Бањалуке, а за илустрацију корица била је задужена млада дервентска пјесникиња Евита Бојковац.

– Ради се о зрелој и романескној творевини која оставља моћан дојам на свакога ко је прочита са разумијевањем и досегне те висине које је у роману она поставила, а у животу их досегнула и осјетила – ријечи су једног од рецензената Ранка Прерадовића.

Корнела Зирдум Вуковић рођена је 1966. године у Дервенти гдје је завршила основну и средњу школу. По занимању је магистар економског менаџмента и дипломирани тренер кошарке, а и сама је била дугогодишњи спортиста.

Related posts

ВЕЧЕ ДУХОВНЕ МУЗИКЕ 25. ОКТОБРА

admin

„ПРИМАДОНЕ“ ЗАСЛУЖИЛЕ ОВАЦИЈЕ ПУБЛИКЕ

admin

ЕВИТИНА ЗБИРКА ПОЕЗИЈЕ ПРОМОВИСАНА НА „ЛУТ ФЕСТУ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još