Култура

Роман „И ја сам
рођена“ настао у даху

Роман под називом „И ја сам рођена” који потписује Дервенћанка Корнела Зирдум Вуковић угледао је ових дана свјетлост дана.

Ауторка је истакла да је роман написала прије седам година и да се не ради о аутобиографској књизи.

– Писање је дио мене од рођења, али тај дар никада нисам усавршавала, јер ме живот частио и другим афинитетима – казала је Зирдум Вуковићева додајући да је ношена животним искуством књига настала у тренуцима када су се преплитали осјећаји туге, поноса и помало среће.

– Ово је мој први роман, писан у даху, а читаоцима остављам да их машта одведе до мјеста која су само њима знана – поручила је ауторка најављујући прву промоцију романа у Дервенти.

– Из Дервенте је све кренуло, али се у њој и завршава једна етапа живота – нагласила је она.

Издавач романа је Књижевна заједница „Васо Пелагић” из Бањалуке, а за илустрацију корица била је задужена млада дервентска пјесникиња Евита Бојковац.

– Ради се о зрелој и романескној творевини која оставља моћан дојам на свакога ко је прочита са разумијевањем и досегне те висине које је у роману она поставила, а у животу их досегнула и осјетила – ријечи су једног од рецензената Ранка Прерадовића.

Корнела Зирдум Вуковић рођена је 1966. године у Дервенти гдје је завршила основну и средњу школу. По занимању је магистар економског менаџмента и дипломирани тренер кошарке, а и сама је била дугогодишњи спортиста.

Related posts

Стиховима слављени поезија и прољеће

admin

Представа „(Не) ћути
и трпи“ сутра

Derventski List

У Школи глуме „крчкају“ се нове представе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još