Спорт

РУКОМЕТАШИЦЕ У ПРВОЈ ЛИГИ РС

Рукометни савез Републике Српске средином мјесеца уврстио је Женски рукометни клуб „Дервента“ међу осам клубова који се такмиче у Првој лиги РС, а позив за учешће у највишем рангу такмичења у Српској, клуб је прихватио уз подршку локалне управе.

Позив за учешће је, истичу из клуба, својеврсна је круна десетогодишњег рада, а досадашњим резултатима чланице овог клуба су се котирале у сам врх Друге лиге РС, те су првакиње у Омладинској лиги РС у којој их чека нова сезона почетком октобра, а за коју су пријављене три екипе различитих узраста. Успјех су забиљежиле и на завршници такмичења на нивоу БиХ у категорији 2006. годишта када су се пласирале на друго мјесто.

Из клуба су истакли да је за досадашње пласмане великим дијелом заслужна тренер Јелена Симић, као и да су припреме за наступ у Првој лиги РС у пуном јеку.

– ЖРК „Дервента“ сада броји око 60 чланица различитог узраста, које су успјехе низале захваљујући преданом раду тренера Јелене Симић, као и њеној посвећености омасовљавању женског рукомета, а њен рад у протеклој сезони је обиљежио и избор осам дјевојчица из клуба за шири списак репрезентације РС у Омладинској лиги. Симићева је изабрана и за селектора Добојско – Бијељинске регије на Сабору рукомета одржаном у Бањалуци у јануару ове године, а потом је позвана и за позицију помоћног тренера репрезентације РС за узраст генерације 2006/2007. годиште. Вођством Симићеве и нове управе ЖРК-а, овај клуб је започео припреме за предстојећу сезону чији почетак је предвиђен 26. и 27. септембар – рекли су из клуба.

Упис

Женски рукометни клуб „Дервента“ од септембра уписује нове чланице, односно дјевојчице рођене 2010.,2011. и 2012. године.

Related posts

Милојевић остварио пласман каријере

admin

Радничке игре обиловале спортским надметањима

admin

Величанствен опроштај за Дејана Плиснић

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još