Друштво

Савладано реаговање
у случају пожара и евакуације

Гашење пожара уз евакуацију и спасавање повријеђених показали су данас припадници Територијалнe ватрогасно – спасилачке јединице у објекту Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи, едукујући и особље школе о поступању у случају пожара.

Циљ вјежбе била је провјера спремности ватрогасаца – спасилаца за реаговање у случајевима пожара у објекту школе, али и едукација особља и ученика о поступцима евакуације у ванредним ситуацијама.

Старјешина јединице Славен Пијетловић казао је да је циљ вјежбе остварен.

– Како би се заштитили од потенцијалне опасности неопходно је да се детаљно упознамо с њом, а важно је и да познајемо поступак у случају пожара. Објекти образовних установа обично су мјеста на којима борави већи број људи због чега је и ризик од пожара већи. Утолико је важно да евакуација ученика и особља буде увјежбана упрокос паници, која је често неизбјежна – нагласио је Пијетловић додавши да су у осињској школи наишли на сарадњу и разумијевање за извођење вјежбе.

Директор школе „Ђорђо Панзаловић“ Жељко Стјепановић нагласио је да је сваки нови вид знања и информација добродошао.

– Реализована вјежба додатно је подигла љествицу заштите од пожара у нашој школи – казао је Стјепановић.

Related posts

Жена у војсци је прилично заштићена

admin

Стручни кувари и даље веома тражени

admin

Резултати уписа у СШЦ „Михајло Пупин“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još