EкономијаИЗДВОЈЕНО

„САНИНО“ ДВИЈЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОГОН ДЕРВЕНТСКЕ ПРИВРЕДЕ

У присуству великог броја радника, представника политичког и јавног живота, пословних партнера, званица и других гостију вечерас је, у мотелу „Двор“, Фабрика обуће „Санино“ прославила 20 година постојања и успјешног пословања.

Том приликом, директор фирме „Санино“ Радован Пазуревић истакао је да је у протекле двије деценије фирма направила 25 милиона пари обуће.
-Уз много труда, рада, енергије, воље и жеље, као и уз потешкоће које нас непрестано сустижу, можемо рећи да је 20 година прошло брзо, али и успјешно. Са веома добрим пословним резултатима у протеклих 20 година успјели смо направити 25 милиона пари обуће и све то за извоз. Дакле, нисмо имали никаквих проблема попут кашњења са роковима испоруке, лошег квалитета или запошљавања. С правом се можемо похвалити да имамо најбоље партнере, када је обућарство у питању, у читавој регији, али и у држави. Ту су „Адидас“, „Мајндл“, „Леђеро“, „Хајекс“, „Планика“ и остала звучна имена у производњи обуће. Својим доласком на вечерашњу прославу нашег јубилеја партнери су нам дали до знања да смо им веома битни и да и даље желе да раде са нама – рекао је Пазуревић.
Поред тога, Пазуревић је додао да тренутно у фирми „Санино“ ради 850 радника у два погона, од којих је један у Прњавору са око 480 радника, а други са мањим бројем запослених у Дервенти.
-Наш коначни циљ јесте да дефинитивно почнемо радити свој бренд. У садашњим околностима, чињеница да је тешко доћи до репроматеријала на домаћем тржишту представља лимитирајући фактор. С друге стране, објективан је проблем то што на простору РС и БиХ више нема процеса едукације. Нажалост, више немамо просвјетне раднике који могу верификовати наставу, а немамо ни стручњаке за практични дио образовања. То је изазов пред свима нама и надам се да ћемо са Министарством просвјете и културе РС ријешити тај проблем – истакао је Пазуревић.
Честитке породици Пазуревић, као и њиховим радницима, а поготово онима који су 20 година ту запослени, упутио је начелник општине Милорад Симић са жељом да се фирма и даље шири, истакавши да овај јубилеј пуно значи за Дервенту.
– Породична фирма „Санино“ један је од пионира дервентске привреде. Ако узмемо у обзир чињеницу да се овдје 20 година ради у тој бранши, да је у овој фирми за тај период рођено више од 340 дјеце, онда је то заиста велика ствар. За сваку похвалу јесте и чињеница да су сви еминентни представници обућарства у Европи вечерас присутни у Дервенти. Међу више од 800 привредних субјеката, Фабрика обуће „Санино“ је водиља међу неколицином и то захваљујући „европској причи“ Радована Пазуревића и његове породице и послу који је показао Европи – казао је Симић.
Такође, Симић је рекао да, поред Пазуревића, захваљујући и још неколицини дервентских привредника данас у Дервенти има више од 30 иностраних компанија.
Од оснивања, тачније, од самог почетка у фирми „Санино“ запослена је Анкица Николић, која за протекле двије деценије рада има само ријечи хвале.
-Ако се родило једно дијете на дан када смо почели да радимо, оно данас ради у овој фирми. Ето, толико је дуг тај период који је иза нас. На почетку то је била једна мала фирма са 40 радника, која је функционисала у малом и готово неусловном простору. Међутим, за веома кратко вријеме, преселили смо у нову халу са много бољим условима рада. Нити једног јединог дана нисмо остали без посла, нити смо били послати на такозвани „принудни“ годишњи одмор, што заиста много говори о самој фирми. Поред тога, свих ових 20 година имали смо редовне плате – истакла је Николићева.
Свечаности су, поред начелника општине Милорада Симића, присуствовали народни посланик Игор Жунић, потпредсједник Скупштине општине Дервента Славен Гојковић, делегат у Дому народа у БиХ Средоје Новић, предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић и предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Немања Васић.

Related posts

ЈОШ ЈЕДНА АУСТРИЈСКА ФИРМА ОТВАРА ПОГОН У ДЕРВЕНТИ

admin

ПРОЧИТАЈТЕ СВЕ МЈЕРЕ ВЛАДЕ РС ЗА ПОДРШКУ ПРИВРЕДИ

admin

„ТЕКСТИЛАЦ“ УХВАТИО ЗАЛЕТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još