ИЗДВОЈЕНОНовости

Скупштина града засједа 27. маја

Одборници градског парламента разматраће на сједници која је заказана за 27. мај 31 тачку дневног реда, међу којима су извјештаји о извршењу буџета општине Дервента за први квартал текуће године.

Усаглашено је то на данашњој сједници Колегијума скупштине, а на засједању парламента ријечи ће бити о висини стопе пореза за непокретности и одлуке о издвајању средстава за област предшколског васпитања и образовања за текућу годину, те о одређивању матичних подручја за вођење матичних књига на подручју града, као и приједлог одлуке о оснивању Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице.

Пред одборницима ће се наћи и приједлог рјешења о именовању Комисије за провођење јавног надметања и приједлог рјешења о разрјешењу дужности и именовању вршиоца дужности једног члана Управног одбора Јавне установе „Центар за социјални рад“, као и приједлог одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање једног члана УОове установе.

На приједлог Комисије за избор и именовање усаглашено је да одборници донесу одлуку и о приједлозима рјешења о измјени рјешења о именовању по једног члана комисија за избор по јавном конкурсу за именовања у Туристичкој организацији, Геронтолошком центру и Дому здравља, те ће разматрати и приједлозима одлука о јавним признањима града, приједлог одборничкој легитимацији, те висини одборничког додатка и висини накнаде за рад радних тијела Скупштине града Дервента и одлуке о платама и другим правима функционера града.

Представници локалног парламента разматраће и приједлог плана коришћења средстава за подстицај развоја пољопривреде и села на подручју Дервенте за 2021. годину, као и Информацију о остваривању права у области борачко- инвалидске заштите и Информацију о раду невладиних организација и удружења грађана, те приједлог одлуке о приступању Споразуму градоначелника града за климу и енергију и изради Акционог плана за одрживу енергију и борбу против климатских промјена, као и приједлог програма санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица на подручју града у текућој години.

Усаглашено је и да ће на предстојећој сједници Скупштине града бити ријечи и о приједлогу одлуке о расписивању Јавног огласа за именовање једног члана Градске изборне комисије.

Усаглашена је и допуна тачака дневног реда, а на приједлог Клуба одборника СНСД-а, биће ријечи и о Приједлогу одлуке о утврђивању стандарда и критеријума за избор чланова Надзорног одбора Јавног предузећа „Дервентски лист и Радио Дервента“, те Приједлогу одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање три члана Надзорног одбора Јавног предузећа „Дервентски лист и Радио Дервента“ и приједлог рјешења о именовању Комисије за избор и именовање чланова Надзорног одбора овог јавног предузећа. На приједлог клуба одборника СДС-а пред одборницима ће се наћи и Приједлог одлуке о стављању ван снаге одлуке о утврђивању висине накнаде за рад чланова управних и надзорних одбора у јавним установама и предузећима чији је оснивач Скупштина града.

Related posts

СТИХОВИ САТКАЛИ МАГИЧНО ВЕЧЕ

admin

ВРТИЋ „ТРОЛ“: ПРИПРЕМА ЗА ШКОЛУ ОД 1. МАРТА

admin

КРОЗ СТАРЕ СТВАРИ ОСЛУШКУЈЕ ДАМАР ПРОШЛИХ ВРЕМЕНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još