РС-РЕГИЈА

СВАКО ЧЕТВРТО ВОЗИЛО БЕЗ ЗИМСКЕ ОПРЕМЕ

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске утврдили су током петодневне акције појачане контроле учесника у саобраћају, да сваки четврти контролисани возач не посједује зимску опрему у возилу, а техничка неисправност возила је утврђена код сваког осмог контролисаног возила.

Полицијски службеници су у оквиру ове акције контролисали укупно 9.020 возила, те утврдили постојање прекршаја у 5.229 случајева.

– Због непосједовање законом прописане зимске опреме издато је 2.159 прекршајних налога, а због утврђене техничке неисправности моторних возила издато је укупно 1.127 прекршајних налога или извјештаја о прекршају. За непрописно затамњене стаклене површине на моторним возилима издато  638 прекршајних налога – саопштено је из МУП-а РС.

Од 15. новембра ове, до 15. априла сљедеће године, без обзира на временске услове, сва моторна возила морају имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити без обзира на временске услове.

За непосједовање зимске опреме, према Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ изриче се новчана казна од 40 КМ и по потреби такво возило се искључује из саобраћаја.

Related posts

За студенте у Српској 1.065 стипендија

admin

Возачи неће плаћати 100 КМ за увиђај

admin

ПИШТОЉ ИЗ БРАТУНЦА ПРЕДСТАВЉЕН У АБУ ДАБИЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još