Култура

„СВАСТИКЕ“ ОТВОРИЛЕ ВЈЕЧНУ ТЕМУ МУШКО-ЖЕНСКИХ ОДНОСА

Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ вечерас су у Центру за културу премијерно извели представу „Свастике“ поводом Међународног дана жена, а представа је настала уз помоћ професорица српског језика Санеле Станковић и Милке Срђеновић.
– У овој представи учествују ђаци од првог до четвртог разреда, што је специфично, јер се најчешће ангажује једна група ученика, која изнесе цијели пројекат, а овај пут су били укључени сви ђаци, њих 12 директних глумаца, а осталих десетак су били задужени за шминку, декорацију сцене и техничке ствари. Представа „Свастике“ аутора Чича Саве, прати животна дешавања у једној породици, тачније надјачавање мушког и женског пола. Текст смо тражили сами, хтјели смо да буде на тему мушко-женских односа, јер је то доста популарна тема за све узрасте – рекла је Станковићева додајући да су се она и професорица Срђеновић ангажовале у режији и модификације текста са циљем прилагођавања текста условима извођења представе.

Related posts

За библиотеку осињске школе 401 наслов

admin

Промоција „Мозговерзума“ сутра

admin

Роман „И ја сам
рођена“ настао у даху

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još