Новости

Глумица Љиљана Благојевић
гост Светосавског бала

Кола српских сестара „Царица Милица“ ове године наставиће традицију одржавања Светосавског бала који ће под ореолом хуманости бити одржан у недјељу, 5. фебруара, у мотелу „Двор“, а као и до сада припремљен је богат културно – умјетнички програм.

-Глумица Љиљана Благојевић, КУДМ “Босиљак”, Милијана Жунић и оперске пјевачице Ивана Милинчић и Албина Смајловић Томић и пијаниста Дуња Јанковић – рекла је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да су принципи организовања бала исти као и претходна два пута, а то је достојанствено одавање почасти Светом Сави и његовање хуманости.

– Са жељом да у народу обновимо традицију светосавља и ове године средства која прикупимо путем донација за куповину улазница биће намијењена за хуманитарне активности. И овог пута 1.000 КМ дароваћемо једном од најбољих студената из Дервенте, док ће преостали износ Управни одбор кола додијелити породици у којој неко од чланова има већи здравствени проблем или као прилог за изградњу цркве у Српској вароши – рекла је Додиг – Пијетловићева.

Очекивана донација за улазницу, као и раније, биће 100 марака, а сви гости требало би да поштују кодекс облачења који подразумијева дуге хаљине за даме и одијела за мушкарце.

Манифестација која слави име првог српског просвјетитеља Светог Саве, изостала је у претходне двије године због пандемије корона вируса, а ове године наставља своју традицију.

Related posts

Реализовани сви постављени задаци

admin

СИМИЋ И ВИШКОВИЋ О ПОСЛОВНОМ АМБИЈЕНТУ И ИНФРАСТРУКТУРИ

admin

Слиједе значајни инвестициони захвати

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još