Новости

Светосавље у сржи
живота „Просвјете“

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ y Дервенти обиљежило је данас празник посвећен заштитнику овог друштва и крсну славу, Светог Саву уз славски обред и пригодан културни програм.

Предсједник „Просвјете“ свештеник Далибор Ђекић казао је да је светосавље у сржи живота овог друштва, те основна водиља у њиховом раду.

– Захвални смо Богу и Светом Сави, а користим ову прилику да се за добра захвалимо и Градској управи на челу са градоначелником Милорадом Симићем и другим структурама града, Туристичкој организацији и Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ и другим установама и организацијама које сарађују са нама и надамо се доброј сарадњи и убудуће – рекао је Ђекић додавши да је ово друштво у протеклој години био носилац неколико културних и просвјетних манифестација.

– Поносни смо на наш рад у протеклој години, а почетак текуће године обиљежила је организација дочека православне Нове године чиме вјерујемо да смо послали лијепу слику о нашем граду. Такође, надамо се да ћемо ускоро да се уселимо и у наше просторије. Што се тога тиче, просторије су завршене, очекујемо само још намјештај и примопредају, тако да бисмо ускоро требали да имамо своје сједиште – додао је Ђекић.

Програм обиљежавања крсне славе употпунио је наступ хора овог друштва који је извео химну Светом Сави и још неколико пригодних пјесама.

Обиљежавању крсне славе „Просвјете“, поред свештенства Српске православне цркве, присуствовао је и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, замјеник градоначелника Синиша Јефтић са сарадницима, те други представници јавног живота у Дервенти.

Хор

Хор који дјелује при СПКД „Просвјета“, како је казао Далибор Ђекић, биљежи константан напредак.

– Поносни смо на рад нашег хора који је константан на челу са професорицом Милијаном Жунић, а полако почињемо са припремом за литургију. Позвам наше суграђане да се придруже нашем хору – рекао је Ђекић.

Related posts

Вашар ће 172. пут бити
лична карта Дервенте

Derventski List

За инфраструктуру још 140.000 КМ

Derventski List

ИНТЕРВЈУ МИЛОРАД СИМИЋ: ОВО ДРУШТВО ИМА ШАНСУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još