Новости

Светосавље у сржи
живота „Просвјете“

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ y Дервенти обиљежило је данас празник посвећен заштитнику овог друштва и крсну славу, Светог Саву уз славски обред и пригодан културни програм.

Предсједник „Просвјете“ свештеник Далибор Ђекић казао је да је светосавље у сржи живота овог друштва, те основна водиља у њиховом раду.

– Захвални смо Богу и Светом Сави, а користим ову прилику да се за добра захвалимо и Градској управи на челу са градоначелником Милорадом Симићем и другим структурама града, Туристичкој организацији и Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ и другим установама и организацијама које сарађују са нама и надамо се доброј сарадњи и убудуће – рекао је Ђекић додавши да је ово друштво у протеклој години био носилац неколико културних и просвјетних манифестација.

– Поносни смо на наш рад у протеклој години, а почетак текуће године обиљежила је организација дочека православне Нове године чиме вјерујемо да смо послали лијепу слику о нашем граду. Такође, надамо се да ћемо ускоро да се уселимо и у наше просторије. Што се тога тиче, просторије су завршене, очекујемо само још намјештај и примопредају, тако да бисмо ускоро требали да имамо своје сједиште – додао је Ђекић.

Програм обиљежавања крсне славе употпунио је наступ хора овог друштва који је извео химну Светом Сави и још неколико пригодних пјесама.

Обиљежавању крсне славе „Просвјете“, поред свештенства Српске православне цркве, присуствовао је и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, замјеник градоначелника Синиша Јефтић са сарадницима, те други представници јавног живота у Дервенти.

Хор

Хор који дјелује при СПКД „Просвјета“, како је казао Далибор Ђекић, биљежи константан напредак.

– Поносни смо на рад нашег хора који је константан на челу са професорицом Милијаном Жунић, а полако почињемо са припремом за литургију. Позвам наше суграђане да се придруже нашем хору – рекао је Ђекић.

Related posts

Погледајте у које земље и под којим условима могу ући држављани БиХ

admin

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ УСАГЛАСИО ДАЉЕ КОРАКЕ

admin

Питка вода ће потећи
до 500 домаћинстава

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još